ADMITEREA LA FACULTATE: Top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti. Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie

Cea mai mare concurenţă la admiterea în facultăţi din această vară se înregistrează, în Bucureşti, la Geografie, Limbi Străine şi Cibernetică, în timp ce specializarea Tehnică Dentară este cea mai căutată, la nivel naţional, dintre cele de la universităţile de medicină.

75604 afișări
Imaginea articolului ADMITEREA LA FACULTATE: Top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti. Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie

ADMITEREA LA FACULTATE: Top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti. Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie

Cel mai mare număr de aspiranţi la statutul de student se înregistrează, şi anul acesta, în Capitală, unde sunt cele mai multe instituţii de învăţământ superior. Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun, astfel, că au înscrişi la admitere peste 20% din numărul absolvenţilor de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Având ca reper numărul de înscrişi raportat la cel al locurilor fără taxă, concurenţa cea mai mare din Capitală se înregistrează la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Geografie - 8,66 candidaţi pe loc. La această facultate, cele mai căutate specializări sunt Planificare teritorială (11,27 candidaţi pe loc) şi Hidrologie şi Meteorologie (11,22 pe loc).

Tot la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (concurenţă globală de 7,58) are specializarea cu cea mai mare căutare: Limbi Moderne Aplicate, 85 de candidaţi pe loc.

Un top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti arată astfel:

1. Geografie (Universitatea Bucureşti): 8,66 candidaţi pe loc

2. Limbi şi Literaturi Străine (Universitatea Bucureşti): 7,58 pe loc

3. Cibernetică - Informatică economică (ASE Bucureşti): 7,47 pe loc

4. Administraţie şi Afaceri - Administrarea afacerilor (Universitatea Bucureşti): 6,69 pe loc

5. Cibernetică - Cibernetică economică (ASE Bucureşti): 6,56 pe loc

6. Inginerie Medicală (Universitatea Politehnica Bucureşti): 6,5 pe loc

7. Management (SNSPA): 5 pe loc

8. Biologie (Universitatea Bucureşti): 4,7 pe loc

9. Drept (Universitatea Bucureşti): 4,65 pe loc

10. Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (Universitatea Politehnica Bucureşti): 4,6 pe loc

Tot la admiterea de anul acesta, candidaţii par să se ferească de facultăţile sau specializările unde se studiază într-o limbă străină, multe dintre acestea având o concurenţă de mai puţin de un candidat pe loc. La Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, de pildă, concurenţa este de 0,63 pe loc, în timp ce Academia de Studii Economice din Capitală are patru specializări ce nu au mare căutare: Marketing în limba engleză (0,77 pe loc), Contabilitate şi informatică de gestiune în limba engleză (0,36 pe loc), Administrarea afacerilor în comerţ, turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii în limba engleză (0,34 pe loc) şi Management în limba engleză (0,27 pe loc).

La universităţile de medicină, rămase printre puţinele unde se intră exclusiv pe baza notelor la probele scrise de concurs, cea mai mare concurenţă este la specializarea Tehnică Dentară, potrivit datelor centralizate din toată ţara.

Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie este următorul:

1. UMF Cluj, Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară: 7 candidaţi pe loc

2. UMF Timişoara, Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară: 6,92 pe loc

3. UMF Târgu Mureş, Facultatea de Medicină (în limba română): 5,2 pe loc

4. UMF "Carol Davila" Bucureşti, Facultatea de Medicină: 4,5 concurenţi pe loc

5. UMF Iaşi, Facultatea de Medicină: 3,5 pe loc

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici