Adolescentă în stare gravă după ce a fost bătută de o colegă (Video)

O adolescentă în vârstă de 15 ani, elevă în clasa a-IX-a la Colegiul "Petru Poni" din Oneşti a fost internată în stare gravă la Spitalul Municipal Oneşti după ce a fost bătută de o colegă de clasă, în timpul unei pauze.

150 afișări
Imaginea articolului Adolescentă în stare gravă după ce a fost bătută de o colegă (Video)

Adolescentă în stare gravă după ce a fost bătută de o colegă

Adolescenta a povestit că a fost lovită cu pumnii şi dată cu capul de bancă.

"Eu stăteam în penultima bancă, ea în ultima şi mânca seminţe. M-am întors şi i-am spus să înceteze. Ea m-a înjurat şi profesorul a ascultat-o şi i-a pus nota 2. În pauză s-a răzbunat pe mine şi m-a luat la bătaie. M-a lovit cu pumnii şi m-a dat cu capul de bancă, iar când am căzut m-a lovit şi cu piciorul", a declarat Oana C., eleva bătută.

În urma incidentului, colegii de clasă au sunat la 112, iar fata a fost dusă cu o ambulanţă la spital.

"Eleva a fost adusă cu un traumatism cranio-cerebral acut închis şi comoţie cerebrală prin agresiune. Starea sa este acum stabilă şi va rămâne sub supraveghere până luni pentru că în astfel de situaţii pot apărea complicaţii", a declarat, vineri, Adrian Branzaniuc, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Oneşti, unde este internată adolescenta.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz, iar fata acuzată de agresiune a fost amendată.

"Fata a fost amendată cu 100 de lei, în prezenţa tatălui său. De asemenea, unitatea de învăţământ a fost informată despre cele întâmplate, urmând ca după depunerea plângerii de către partea vătămată să se facă încadrarea faptei în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale pe care le va primi eleva", a declarat subinspector Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău.

Unul dintre colegii fetelor a filmat incidentul şi a postat imaginile pe internet.

Inspectoratul Şcolar Bacău s-a autosesizat

"Ne-am autosesizat şi am trimis la şcoală un inspector de zonă pentru a analiza situaţia. El va înainta un raport luni dimineaţă şi, în funcţie de concluziile obţinute, se vor lua măsurile care se impun”, a declarat, vineri, Claudia Merticaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bacău.

La rândul său, conducerea Colegiului "Petru Poni" din Oneşti, unde s-a petrecut incidentul, susţine că se fac verificări în acest caz şi că sancţiunea cea mai drastică ar putea fi scăderea notei la purtare pentru adolescenta care şi-a bătut colega.

"Sunt două eleve care nu au creat probleme până acum. Sancţiunea cea mai drastică pe care o vom lua va fi scăderea notei la purtare, dar încă se mai fac cercetări în acest caz", a declarat Dănuţ Oprea, directorul Colegiului "Petru Poni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici