Adolescenţii din România nu mai ştiu cum arată banii

  • Tot mai mulţi copii primesc „bani de buzunar” de la părinţi pe card
  • Copiii pot să-şi facă un card de debit încă de la 14 ani, la unele bănci
  • În România sunt 14 milioane de carduri active
566 afișări

Dacă eşti un părinte modern, ştii deja că tot mai mulţi adolescenţi preferă să primească banii de cheltuială pe card. Ştie acest lucru şi Mădălina Cernea, care de doi ani îi transferă bani pe card fiului ei Matei.

Cum generaţia Z este tot mai dependentă de tehnologie, portofelul virtual de pe telefonul mobil a câştigat teren în faţa celui de buzunar.
 
„Copiii din ziua de astăzi sunt digitali, sunt mai buni decât noi la toate tehnologiile astea şi sincer nu mi s-a părut nicio secundă că a fost ceva dificil pentru el, dimpotrivă. Are portofel pentru că trebuie să ţină cardul în ceva şi atunci îl ţine în portofel, deşi a descoperit în urmă cu vreun an de zile diversele servicii de plată cu direct cu telefonul”, spune Mădălina Cernea. 

Specialiştii din domeniul procesărilor de plăţi susţin că tot mai mulţi părinţi vor prefera să ofere adolescenţilor carduri şi datorită măsurilor de siguranţă pe care le implică aceste produse. 
 
„Din ce în ce mai mulţi părinţi vor testa şi poate vor adopta această modalitate, pentru copiii de la o anumită vârstă în sus, care ştiu să cumpere şi să facă plăţi. Evident şi sub controlul parental strict, pe care aceste produse îl oferă, cred că destui părinţi vor începe să facă acest lucru pentru cumpărături mici”, a spus Cătălin Creţu, dreictor general VISA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici