Adomniţei contestă sentinţa Tribunalului Vaslui de suspendare a permisului de conducere

Fostul ministru liberal al Educaţiei Cristian Adomniţei a contestat în instanţă sentinţa definitivă de suspendare a permisului său de conducere dată de Tribunalul Vaslui la sfârşitul lunii februarie în urma recursului formulat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui.

171 afișări
Imaginea articolului Adomniţei contestă sentinţa Tribunalului Vaslui de suspendare a permisului de conducere

Adomniţei contestă în instanţă sentinţa Tribunalului Vaslui de suspendare a permisului de conducere (Imagine: Andrei Spirache/Mediafax Foto)

Invocând o cale excepţională de atac prevăzută de Codul de Procedură Civilă, liberalul Cristian Adomniţei a depus la Judecătoria Bârlad o contestaţie la executarea sentinţei de suspendare pentru o perioadă de 90 de zile a permisului de conducere pentru exces de viteză.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, noul proces intentat de fostul ministru al Educaţiei nu-i va da acestuia dreptul să circule în continuare cu maşina pe drumurile publice din România.

"Pentru suspendarea executării pedepsei de reţinere a permisului de conducere, (n.r. - Cristian Adomniţei) trebuie să vină la poliţie cu o hotărâre judecătorească în acest sens. Până atunci, la noi curge în continuare termenul de suspendare de trei luni, la care se adaugă şi cele 30 de zile suplimentare deoarece nu s-a prezentat în cele 15 zile de la pronunţarea sentinţei date de Tribunalul Vaslui pentru a preda carnetul la sediul Serviciului de Poliţie Rutieră unde acesta îşi are domiciliul, respectiv cel din Iaşi", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, juristul IPJ Vaslui, Valentin Radu.

Cristian Adomniţei a fost surprins, în 1 martie 2009, de aparatul radar, conducând autoturismul cu viteza de 155 de kilometri la oră, în localitatea vasluiană Zorleni, pe drumul european E 581. Poliţiştii i-au reţinut permisul în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile, însă Adomniţei a atacat în instanţă procesul-verbal întocmit de poliţiştii vasluieni, ceea ce automat a condus la restituirea permisului până la pronunţarea unei sentinţe definitive.

Fostul ministru al Educaţiei a câştigat în primă instanţă la Judecătoria Bârlad, însă a pierdut, în urma recursului formulat de IPJ Vaslui, la Tribunalul Vaslui, sentinţa fiind definitivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici