Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, susţine că în urma votului Camerei Deputaţilor privind creşterea cu 50 % a salariilor din învăţământ, în 2009 nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile în care anul viitor suma pentru a acoperi diferenţele salariale se ridică la 1,2 miliarde euro.

10 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor

Adomniţei: În 2009, nu vor mai fi bani pentru investiţii, în condiţiile creşterii salariilor (Imagine: Mediafax Foto)

Adomniţei a făcut această declaraţie în cadrul festivităţii de deschidere a anului universitar 2008-2009 la Iaşi, desfăşurată în Aula Bibliotecii Centrale Universitare.

În faţa a sute de profesori, studenţi şi a rectorilor universităţilor din Iaşi, Adomniţei a spus că, la început de an nou universitar, "este precaut, în condiţiile în care ieri (marţi - n.r.), în Camera Deputaţilor s-a votat o lege cu implicaţii majore pentru bugetul Educaţiei".

"Până la finele anului, avem nevoie de un miliard de lei noi pentru a acoperi această creştere a salariilor, iar anul viitor vor fi necesari în plus 1,2 miliarde de euro. În 2009, nu vom mai putea repara şi nu vom mai construi nimic. Nu vom mai putea continua nici proiectul privind dotarea şcolilor cu microbuze şcolare", a spus Adomniţei.

Ministrul a adăugat că ştie că aceste declaraţii nu îl avantajează din punct de vedere politic, dar că nu poate să nu spună lucrurilor pe nume.

"Ştiu că ceea ce spun nu e deloc popular şi nu mă avantajează din punct de vedere politic", a declarat Adomniţei.

În privinţa burselor studenţilor, Adomniţei a precizat că nu este posibilă o creştere de zeci de procente a cuantumului acestora.

"Nu ştiu cine va fi ministrul Educaţiei la finele anului viitor, dar sper că nu voi mai fi eu", a mai spus Adomniţei.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, prezent în plen, a votat în favoarea creşterii salariilor profesorilor.

Votul s-a desfăşurat în prezenţa reprezentanţilor sindicatelor din învăţământ, aflaţi în lojile sălii de plen. Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici