Adrian Iovan, cercetat penal după ce a împuşcat un câine

Pilotul Adrian Iovan, fostul soţ al creatoarei de modă Romaniţa Iovan, este cercetat penal de poliţiştii ilfoveni pentru uz fără drept de armă letală, după ce joi a împuşcat un câine cu una din cele două puşti pe care le deţine, potrivit unor surse judiciare.

457 afișări
Imaginea articolului Adrian Iovan, cercetat penal după ce a împuşcat un câine

Adrian Iovan (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Claudia Burada, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, a declarat pentru MEDIAFAX că un bărbat de 53 de ani deţinător legal de arme a fost chemat la audieri la Inspectoratul Poliţiei ilfovene, după ce a împuşcat un câine.

"O femeie a anunţat la numărul de urgenţă 112, la 9.30, că pe un drum de servitate a fost împuşcat un câine. Persoana care face obiectul sesizării a fost identificată, fiind un bărbat de 53 de ani, deţinător legal de două arme legale, una de tir şi una de vânătoare", a declarat Claudia Burada.

Potrivit purtătorului de cuvânt, acesta a predat la IPJ Ilfov cele două arme pentru expertiza tehnico-balistică.

În octombrie 2005, Adrian Iovan a împuşcat, ucigând pe loc, un bărbat pe care l-a surprins în locuinţa familiei, situată în zona Herăstrău din Capitală.

După producerea evenimentului, Romaniţa Iovan a declarat că hoţul intrase în casă printr-o fereastră de la subsolul imobilului, omul apucase să ia câteva bijuterii şi un ceas, după care a vrut să intre în dormitorul în care se aflau cei doi soţi.

În acel moment, ea s-a trezit şi a văzut silueta şi a început să ţipe. Hoţul a fugit, iar soţul ei a sunat la Poliţie, după care a luat puşca de vânătoare şi s-a dus după acesta.

În cazul pilotului de avion Iovan s-a decis că era în legitimă apărare în noaptea de 5 spre 6 octombrie 2005, atunci când l-a omorât pe hoţ, astfel că s-a dispus neînceperea urmăririi penale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici