Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, trimis în judecată de DNA

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, a fost trimis în judecată, luni, de procurorii anticorupţie, în stare de arest preventiv, acesta fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii, cauza urmând să fie soluţionată de Tribunalul Bucureşti.

707 afișări
Imaginea articolului Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, trimis în judecată de DNA

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, trimis în judecată de DNA (Imagine Razvan Chirita / Mediafax Foto)

Alături de Adrian Mladin a fost trimis în judecată şi Marian Constantin, administrator al unei societăţi comerciale, fiind acuzat de dare de mită, spălare a banilor şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

"În luna aprilie 2010, inculpatul Mladin Adrian, care exercita funcţia de primar al comunei Jilava, judeţul Ilfov, s-a înţeles cu inculpatul Constantin Marian şi cu o altă persoană, ca aceştia din urmă să înfiinţeze o societate comercială în scopul de a obţine contracte publice de la primăria comunei Jilava", susţin procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

La scurt timp de la înfiinţarea societăţii al cărei asociat cu o cotă majoritară de participare era Constantin Marian, în luna iunie 2010, la nivelul comunei Jilava, a fost iniţiată licitaţia publică în vederea încheierii acordului cadru denumit,,lucrări de construcţii civile – reparaţii şi reabilitare construcţii existente şi execuţie construcţii noi” cu o valoare estimată de 9,5 milioane de euro, explică DNA.

Potrivit procurorilor, "acordul cadru prevedea încheierea, în următorii patru ani, a mai multor contracte subsecvente cu societatea câştigătoare pentru 18 obiective de investiţii de interes local la nivelul comunei Jilava.Cum societatea nou înfiinţată nu putea să îndeplinească criteriile de selecţie stabilite de autoritatea contractantă pentru un acord cadru de asemenea anvergură, inculpatul Mladin Adrian a făcut demersuri, astfel încât să fie formată o asociere cu alte firme, al cărei lider să fie însă firma nou înfiinţată".

În urma licitaţiei organizate a fost declarată câştigătoare asocierea de firme unde lider era societatea comercială a inculpatului Constantin Marian, ulterior, în perioada 2010 - 2011, fiind încheiate patru contracte subsecvente acordului cadru, în valoare de 3.271.607,59 lei, 2.593.258,29 lei, 1.454.654,48 lei şi 1.087.914,66 lei, mai informează DNA.

Potrivit anchetatorilor, în luna ianuarie 2011, la nivelul comunei Jilava, s-a desfăşurat şi procedura de achiziţie publică, prin modalitatea cerere de ofertă pentru încheierea unui acord cadru de lucrări de arhitectură peisagistică în comuna Jilava, în valoare estimată de 3 milioane de euro, unde singurul participant a fost firma reprezentată de Constantin Marin, care a şi câştigat licitaţia deşi nu îndeplinea nici una din cerinţele minime de calificare prevăzute în documentaţia de atribuire. Astfel, în baza acordului cadru, "în cursul anului 2011, între comuna Jilava prin primar, inculpatul Mladin Adrian şi societatea respectivă, prin inculpatul Constantin Marian s-au încheiat patru contracte subsecvente acordului cadru în valoare de 67.352,88 lei, 1.112.569,95 lei, 1.593.932,77 lei şi 962.184 lei", explică procurorii.

Adrian Mladin ar fi primit în schimb bani şi bunuri de lux în cuantum de 5.065.853,32 lei, cea mai mare parte din sumă fiind folosită pentru construirea, amenajarea şi utilarea casei pe care o are în Jilava. Ulterior, edilul ar fi încheiat un contract fictiv de vânzare-cumpărare a imobilului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici