Adrian Năstase, audiat la penitenciar de procurori în legătură cu tentativa de sinucidere

Fostul premier PSD Adrian Năstase, condammat la doi ani de închisoare, a fost audiat, luni, la Penitenciarul Rahova în legătură cu tentativa sa de sinucidere din seara de 20 iunie, când poliţiştii au venit la domiciliul său pentru a pune în executare mandatul de încarcerare.

1681 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase, audiat la penitenciar de procurori în legătură cu tentativa de sinucidere

Adrian Năstase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza privind incidentul petrecut, în seara zilei de 20 iunie 2012, referitor la tentativa de suicid a lui Năstase Adrian, precizăm că, în cursul zilei de luni, 16 iulie, procurorul s-a deplasat la locul de deţinere, în vederea audierii acestuia. Începând cu ora 10.00 s-a procedat la audierea de către procuror a numitului Năstase Adrian, care a fost de acord să declare aspecte legate de împrejurările în care a avut loc tentativa sa de suicid", a precizat Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În zilele următoare, nu sunt programate audieri ale membrilor familiei Năstase.

"De asemenea, precizăm că au fost comunicate concluziile raportului de expertiză medico-legală, de către Institutul Naţional de Medicină Legală Mina Minovici, în cursul zilei de vineri, 13 iulie 2012, ce urmează a fi analizat de către procuror, în ansamblul întregului probatoriu al cauzei", mai spune sursa citată.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici