Adrian Streinu-Cercel a demisionat de la Ministerul Sănătăţii

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel a demisionat, marţi, din funcţie, la mai puţin de o lună de la numire, el declarând că este o decizie personală, fără a preciza motivele care au stat la baza acesteia. Adrian Streinu-Cercel a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, precizând doar că este "o decizie personală".

436 afișări
Imaginea articolului Adrian Streinu-Cercel a demisionat de la Ministerul Sănătăţii

Adrian Streinu-Cercel a demisionat de la Ministerul Sănătăţii (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

El a spus că nu ţine de funcţia de secretar de stat şi că poate oricând cineva mai bun să îi ia locul.

La ora transmiterii acestei ştiri, el este audiat la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaţilor în legătură cu gripa AH1N1.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la o întâlnire cu presa locală, că afirmaţiile secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu-Cercel prăvăleau apocalipsa peste România, impunând importul de vaccin antigripal, însă acesta nu este necesar, existând un milion de doze la Institutul Cantacuzino.

"M-a alertat declaraţia secretarului de stat Streinu-Cercel, care prăvălea apocalipsa peste România şi impunea importul imediat de vaccin antigripal. România nu va importa niciun vaccin, avem în acest moment la Institutul Cantacuzino un milion de doze, iar în zece zile putem avea încă un milion. Doar opt ţări din Europa produc acest vaccin, iar România este una dintre ele", a spus şeful statului, potrivit Realitatea TV, referindu-se la declaraţiile lui Streinu-Cercel conform cărora situaţia propagării virusului gripei noi ar impune importul de doze de vaccin.

Ministerul Sănătăţii a renunţat la achiziţionarea a un milion de doze de vaccin de la producători externi pentru că ar ajunge în România în primul trimestru din 2010, iar autorităţile ar fi avut nevoie de ele acum pentru imunizare, până la realizarea produsului autohton, a anunţat, luni, Adrian Streinu Cercel, după ce iniţial declarase că Ministerul Sănătăţii a trimis, vineri, cereri la patru producători agreaţi de Agenţia Europeană a Medicamentului (EMEA) pentru un milion de doze de vaccin AH1N1.

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, luni seara, la Realitatea TV, că l-a informat pe preşedintele Traian Băsescu despre vaccinarea împotriva gripei AH1N1 întrucât acesta este o problemă de securitate naţională.

Întrebat de ce a intervenit preşedintele Traian Băsescu în problema privind vaccinarea dacă de aceasta se ocupă specialiştii, Videanu a răspuns că şeful statului a intervenit din cauza exagerărilor presei, nu pentru a-l critica pe secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a fost propus în 5 octombrie, de către ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, pentru funcţia de secretar de stat, la acel moment el fiind manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş". Decizia de numire a lui Streinu-Cercel a fost semnată în aceeaşi zi de premierul Emil Boc.

Doctorul Adrian Streinu-Cercel (53 de ani) a coordonat din funcţia de secretar de stat direcţiile de asistenţă medicală şi sănătate publică, resurse umane, juridic şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici