Adrian Streinu-Cercel, ales preşedintele Senatului UMF, renunţă la candidatura la funcţia de rector

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a fost ales, miercuri, preşedinte al Senatului Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti, el renunţând la candidatura pentru funcţia de rector, competiţie în care au rămas patru candidaţi.

302 afișări
Imaginea articolului Adrian Streinu-Cercel, ales preşedintele Senatului UMF, renunţă la candidatura la funcţia de rector

Adrian Streinu-Cercel, ales preşedintele Senatului UMF, renunţă la candidatura la funcţia de rector (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Adrian Streinu-Cercel a fost ales din primul tur, cu 51 de voturi din 90.

Senatul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" este format din 92 de membri, dintre care 75 la sută sunt reprezentanţi ai tuturor facultăţilor UMF şi 25 la sută sunt studenţi.

Pentru concursul de rector al UMF "Carol Davila" din Bucureşti care va avea loc în 8 februarie au fost înscrişi iniţial cinci candidaţi, însă profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunţat, miercuri, că se retrage din competiţie.

În cursa pentru funcţia de rector al UMF "Carol Davila" au rămas profesorii Ion Fulga, Ioan Lascăr, Irinel Popescu şi Ionel Sinescu.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel este, din octombrie 2009, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, el ocupându-se de coordonarea direcţiilor de asistenţă medicală şi sănătate publică, resurse umane, juridic şi relaţii internaţionale. Din anul 2007, Streinu-Cercel ocupă funcţia de manager al Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici