Adriana Săftoiu despre drama elevilor cu deficienţe de auz: 86 s-au înscris la examenul de BAC. Au promovat 8

Adriana Săftoiu, deputat PNL şi membru în Comisia pentru Drepturile Omului, scrie pe Facebook că, din cauza faptului că testele nu sunt adaptate la problemele elevilor cu deficienţe de auz, la examenele de bacalaureat s-a ajuns în situaţia în care în această vară au promovat 8 din 86 de elevi.

578 afișări
Imaginea articolului Adriana Săftoiu despre drama elevilor cu deficienţe de auz: 86 s-au înscris la examenul de BAC. Au promovat 8

Adriana Săftoiu: 86 de elevi cu deficienţe de auz s-au înscris la examenul de BAC, 8 au promovat

"86 de elevi cu deficienţe de auz s-au înscris la examenul de Bacalaureat. Au promovat 8. La Bucuresti si la Focşani toţi au fost respinşi. Cauza nu e nicidecum faptul că nu ar fi capabili, ci pentru că Ministerul Educaţiei continuă să îi sfideze. Proba de limba română înregistrează – cum era de aşteptat - note extrem de mici.

Ministerul de resort, păstorit de doamna Cati, chiar nu vrea să înţeleagă că aceşti elevi nu pot fi puşi să dea examen scris în limba română la acelasi nivel cu un elev auzitor. Şi, dacă tot nu e dispus să înţeleagă realitatea acestor tineri, măcar să accepte ca lucrările lor să fie corectate de profesori din şcolile speciale.

Limbajul semnelor în care ei învaţă e altceva decât limba română.
E revoltător cum li se rup aripile acestor tineri!
Amintiţi-vă cazul Petre Dobre, un tânăr de 25 de ani cu deficienţe de auz, care a devenit anul trecut, primul profesor de limbajul semnelor englezeşti din Scoţia, deşi nu a reuşit să ia Bacalaureatull în România. Asta nu s-a întâmplat din vina lui, ci a sistemului, care nu le permite acestor tineri să susţină examenul în limbajul semnelor", scrie Adriana Săftoiu, pe Facebook

Deputatul PNL enumeră şi instituţiile unde au dat examen elevii cu deficienţe de auz:

Liceul Tehnologic Special pentru deficienţi de auz, Cluj Napoca - 13 elevi înscrişi, din care 2 admişi
Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Suceava- 8 elevi înscrişi, din care 5 admişi

Liceul Tehnologic Special nr 3, Bucureşti - 44 elevi înscrişi, din care toţi respinsi.
Liceul Tehnologic Special “Beethoven”, Craiova - 10 elevi înscrişi din care unul singur admis
Centrul Şcolar pentru educaţie incluzivă “Elena Doamna”, Focşani - 11 elevi înscrişi, din care toţi respinşi.

Adriana Săftoiu a scris şi în urmă cu câteva zile că examenul de bacalaureat din acest an este revoltător în ceea ce priveşte elevii surzi, în condiţiile în care una dintre teme a fost pregătirea unui discurs, din "experienţa personală".

Taguri:
bac,
au,
elevi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici