AEP va trimite, săptămâna viitoare, documente Comisiei de anchetă privind posibile fraude pe 26 mai

Preşedintele AEP Constantin Buică a anunţat că Autoritatea va trimite săptămâna viitoare documente către Comisia parlamentară de anchetă a unor posibile fraude la europarlamentare, pentru a clarifica aspecte legate procesul electoral din 26 mai. El a precizat că are date primite inclusiv de la STS.

174 afișări
Imaginea articolului AEP va trimite, săptămâna viitoare, documente Comisiei de anchetă privind posibile fraude pe 26 mai

AEP va trimite, săptămâna viitoare, documente Comisiei de anchetă privind posibile fraude pe 26 mai

„La acest moment am primit de la Comisia de anchetă o serie de solicitări în principal solicitările au venit pentru punerea la dispoziţie de documente pentru a clarifica obiectivele comisiei de anchetă, am solicitat în interiorul AEP toate documentele pe care le au la dispoziţie, fie că sunt petiţii sesizări sau alte documente care ţin de procesul electoral din 26 mai, cât şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale care deja ne-a pus la dispoziţie aceste documente pe care le deţine, urmând săptămâna viitoare să le punem la dispoziţie Comisiei de anchetă pentru a clarifica lucrurile şi aspectele care ţin de organizarea procesului electoral din 26 mai”, a afirmat Constantin Buică, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul AEP.

Comisia de anchetă pentru posibile fraude la europarlamentare a audiat-o, în urmă cu două săptămâni, pe fostul ministru de Interne Carmen Dan. Ea a declarat că Serviciul de Telecomunicaii Speciale (STS) nu ar trebui să se mai ocupe de alegerile din România, iar sarcinile STS ar putea fi preluate de AEP.

De asemenea, din partea MAE secretarul general al instituţiei Laura Elena Chiorean a spus, la audiere, că misiunile diplomatice au raportat multe incidente la alegerile de pe 26 mai, precizând că „în multe cazuri s-a intrat cu forţa în secţiile de votare, inclusiv pentru a se sustrage buletine de vot”.

Şi preşedintele AEP a fost audiat în cadrul Comisiei de anchetă. Astfel, Constantin Buică a afirmat că tabletele folosite în secţiile de vot la alegerile din 26 mai au fost testate înainte de ziua scrutinului de Autoritatea Electorală şi STS şi nu au fost constatate „vulnerabilităţi” în funcţionarea lor.

Taguri:
aep,
anchetă,
fraude

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici