Aeroporturile Otopeni şi Băneasa rămân deschise în perioada summit-ului NATO

Secretarul de stat în MAE Victor Micula a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că aeroporturile din Bucureşti vor fi deschise în perioada summit-ului NATO, iar organizatorii evenimentului nu au luat de fapt niciodată în calcul un scenariu care să prevadă închiderea acestora.

2 afișări
Imaginea articolului Aeroporturile Otopeni şi Băneasa rămân deschise în perioada summit-ului NATO

Aeroporturile Otopeni şi Băneasa rămân deschise în perioada summit-ului NATO (Sursa: Mediafax Foto)

Organizatorii summit-ului NATO, împreună cu o echipă a Ministerului Transporturilor şi cu responsabilii pe probleme de securitate s-au reunit, vineri dimineaţă, într-o şedinţă, ocazie cu care Ministerul Transporturilor a fost informat că din punctul de vedere al organizatorilor summit-ului nu există niciun scenariu care să presupună închiderea aeroproturilor şi niciodată o astfel de idee nu a fost luată în calcul.

Potrivit lui Micula, din punctul de vedere al organizatorilor, obiectivul este menţinerea deschisă a aeroporturilor din Bucureşti. Ideea este ca zborurile să fie concentrate pe Aeroportul "Henri Coandă" Otopeni, iar aeronavele oficiale să fie garate pe "Aurel Vlaicu" Băneasa. Practic, aeronavele oficiale, dar şi celelalte zboruri de linie vor ateriza pe aeroportul Otopeni, iar aeronavele oficiale vor fi garate pe Băneasa, a spus Micula.

El a susţinut că ideea închiderii aeroporturilor ar fi pornit chiar de la operatori. "Am convenit că din punctul nostru de vedere (al organizatorilor summit-ului NATO - n.r.), subiectul închiderii aeroporturilor îl terminăm aici", a spus Micula.

Aeroporturile "Aurel Vlaicu" Băneasa şi "Henri Coandă" Otopeni vor fi închise în perioada summit-ului NATO de la Bucureşti, operatorii urmând să folosească celelalte aeroporturi din ţară, a anunţat, luni, Antonel Tănase, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Antonel Tănase a mai spus că Bucureştiul va fi un oraş închis în cele trei zile ale summit-ului de la Bucureşti fiind restricţii de circulaţie şi pe DN1.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, marţi, secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Antonel Tănase să nu închidă Aeroportul Henri Coandă pe perioada summit-ului NATO, ci să direcţioneze cursele diplomatice spre Aeroportul Băneasa sau să menţină liberă o pistă a Aeroportului Otopeni pentru aterizarea acestor aeronave, pentru a nu perturba traficul aerian.

Summit-ul NATO, unul dintre cele mai mari evenimente politice, va reuni la Bucureşti, în perioada 2-4 aprilie, 26 de lideri ai ţărilor aliate, în centrul de conferinţe al Palatului Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici