Afganistan. Murtaza Ahmadi, copilul care a primit tricou de la Messi, îi cere starului ajutor pentru a scăpa de talibani

  • În 2016, Murtaza Ahmadi l-a întâlnit pe Leo Messi, care juca pentru FC Barcelona.
  • Copilul a devenit celebru jucându-se cu o pungă de plastic cu nr. 10, moment care l-a impresionat pe Messi.
  • Acum, puştiul este refugiat la Kabul şi nu poate merge la şcoală.
3571 afișări
Imaginea articolului Afganistan. Murtaza Ahmadi, copilul care a primit tricou de la Messi, îi cere starului ajutor pentru a scăpa de talibani

Afganistan. Copilul care a primit tricoul lui Messi îi cere starului ajutor pentru a scăpa de talibani

Era 2016 şi o fotografie mişca lumea devenind virală. A fost cea a băiatului afgan Murtaza Ahmadi, care în acel moment avea 5 ani, jucând fotbal purtând o pungă de plastic transformată în tricoul Argentinei cu numărul 10 al lui Lionel Messi.

Imaginea l-a entuziasmat şi pe campionul Barcelonei, care a dorit să-l cunoască pe Murtaza. Întâlnirea a fost mijlocită de Unicef, sponsorul catalanilor. Messi i-a oferit un echipament complet al Argentinei şi un autograf cu o dedicaţie personalizată. Ulterior, l-a întâmpinat pe teren cu ocazia unui meci amical al Barcelonei.

Astăzi, Murtaza îi cere ceară ajutorul idolului său. În aceşti 5 ani s-au schimbat multe lucruri, pentru Messi şi mai ales pentru copilul afgan. „Puricele” nu mai este la Barcelona, ci joacă la PSG cu tricoul nr.30, iar Murtaza Ahmadi trăieşte ore de coşmar la Kabul şi lansează un apel către idolul său.

”Sunt prins în casă şi nu pot ieşi - sunt cuvintele sale către agenţia de ştiri EFE - pentru că îmi este foarte teamă de talibani. Vă rog să mă salvaţi de această situaţie. Vreau să joc fotbal şi să fac asta în pace, într-un loc sigur. Uneori noaptea visez că vin talibanii, bat la uşă şi ţipă la mine”, spune Murtaza.

Cererea de azil politic, refuzată de SUA

Murtaza şi familia sa (părinţii sunt musulmani şiiţi) sunt în Kabul de aproape trei ani, provenind din provincia Ghazni. Au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţa în grabă din cauza înaintării talibanilor.

Pentru ameninţările primite de mai multe ori, în ultimii ani evitaseră să-şi trimită fiul la şcoală, temându-se de o posibilă răpire din moment ce jihadiştii Statului Islamic credeau că Messi a făcut şi o mare donaţie de bani familiei copilului.

În mai 2016, familia Ahmadi a emigrat şi în Pakistan, de unde a solicitat azil politic în Statele Unite, care însă a fost respins. Au revenit în Afganistan, unde între timp situaţia s-a agravat. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici