Afinele contribuie la îmbunătăţirea memoriei

Afinele pot îmbunătăţi memoria şi inversa procesul de uitare care se intensifică odată cu înaintarea în vârstă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în Free Radical Biology and Medicine şi preluat de dailymail.co.uk.

530 afișări
Imaginea articolului Afinele contribuie la îmbunătăţirea memoriei

Afinele contribuie la îmbunătăţirea memoriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Descoperirea poate avea implicaţii asupra viitoarelor tratamente şi în prevenirea maladiilor degenerative precum Alzheimer.

Potrivit sursei citate, cercetătorii au descoperit că substanţele numite flavonoizi, antioxidanţi puternici care se găsesc în afine şi alte fructe proaspete, interacţionează cu celulele nervoase, crescând capacitatea de comunicare între ele şi stimulând regenerarea celulelor creierului.

Acest lucru poate stimula atât memoria pe termen scurt, cât şi cea pe termen lung, spun cercetătorii.

Specialiştii de la Universitatea din Reading, autorii studiului, urmează să analizeze cum influenţează dietele bogate în flavonoizi funcţionarea cognitivă a pacienţilor cu maladii degenerative - procesul de gândire, învăţare şi judecata.

Numai în Marea Britanie, demenţa - declinul funcţiei cognitive - afectează aproximativ 700.000 de persoane, iar numărul bolnavilor ar putea să crească la un milion în următorii 20 de ani, potrivit specialiştilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici