Afirmaţie alarmantă: "150.000 de oameni, victime colaterale ale carantinei". Creşterea cazurilor de depresie, suicid şi violenţă domestică, un mare pericol

  • Marea Britanie se află în stare de carantină, în încercarea de a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus
  • Chiar premierul Boris Johnson a contractat virusul, fiind internat două nopţi la terapie intensivă
  • Unele voci trag un semnal de alarmă asupra deteriorării sănătăţii mentale ca urmare a carantinei prelungite
2423 afișări
Imaginea articolului Afirmaţie alarmantă: "150.000 de oameni, victime colaterale ale carantinei". Creşterea cazurilor de depresie, suicid şi violenţă domestică, un mare pericol

Afirmaţie alarmantă: "150.000 de oameni, victime colaterale ale carantinei". Britanicii se tem de creşterea cazurilor de depresie, suicid şi violenţă domestică

150.000 de britanici ar putea fi victime colaterale ale carantinei provocate de pandemia de coronavirus. Cazurile de depresie şi abuz domestic sunt în creştere, semnalează jurnalistul Fraser Nelson, de la The Spectator, un săptămânal cu o tradiţie de aproape 200 de ani pentru care a scris şi Boris Johnson între 1999 şi 2005.
 
Editorul şef al The Spectator notează în editorialul său că măsurile draconice de carantină şi prelungirea acestora pot avea un efect negativ asupra psihicului multor oameni. De asemenea, închişi în case, mulţi ajung să intre în conflicte domestice, recurgând chiar la violenţă.
 
Numărul victimelor pe care depresia şi violenţa domestică le poate provoca sunt triple faţă de cele estimate din cauza COVID-19, notează Daily Mail, care menţionează într-un articol şi câteva cazuri specifice de suicid şi crimă în perioada carantinei.
 
"Vorbim despre decese care pot fi evitate, însă la care se poate ajunge dacă starea de carantină şi închidere totală se va prelungi. Primele cifre vorbesc despre posibilitatea a 150.000 de victime ale depresiei şi violenţei domestice, dar încă e devreme să ştim exact. Sigur, vorbim despre un model teoretic, dar guvernul trebuie să fie îngrijorat de stricăciunile provocare de această pandemie, respectiv carantină, la nivel social: depresie, violenţă domestică, suicid şi falimente în masă", a notat Fraser Nelson.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici