Agenţia americană Antidrog colaborează cel mai bine cu Poliţia Română

Şeful operaţiunilor Agenţiei americane Antidrog, Thomas Harrigan, a afirmat că cea mai bună colaborare la nivel regional şi chiar internaţional pe care SUA o au este cea cu Poliţia Română, respectiv Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate.

236 afișări
Imaginea articolului Agenţia americană Antidrog colaborează cel mai bine cu Poliţia Română

Agenţia americană Antidrog colaborează cel mai bine cu Poliţia Română (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"DEA colaborează cu majoritatea statelor lumii, dar cea mai bună colaborare la nivel regional şi chiar internaţional este cu Poliţia Română, respectiv Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate", afirmă Thomas Harrigan, şeful Operaţiunilor din cadrul Drug Enforcement Administration (DEA).

Oficialul american a avut, miercuri, o întrevedere cu inspectorul General al Poliţiei Române, chestorul principal de poliţie Petre Tobă.

În cadrul întrevederii conducerii Poliţiei Române cu delegaţia oficială a Administraţiei de Luptă împotriva Drogurilor (DEA), din cadrul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, oficialii americani au subliniat buna colaborare româno-americană în combaterea traficului de droguri, exprimându-şi convingerea că schimbul de know-how (bune practici) cu Poliţia Română va continua, pentru combaterea criminalităţii.

Cu acest prilej, s-a stabilit organizarea unor schimburi reciproce de specialişti, în scopul îmbunătăţirii pregătirii de specialitate a acestora şi a cunoaşterii mijloacelor şi metodelor de combatere a criminalităţii organizate care vor viza, îndeosebi, combaterea traficului internaţional de droguri.

De asemenea, şeful Poliţiei Române a mulţumit partenerilor DEA pentru întreg sprijinul acordat până în prezent, subliniind faptul că expertiza primită de specialiştii români a stat la baza destructurării mai multor grupări de criminalitate organizată.

Exemple ale reuşitelor comune sunt destrămarea, în anul 2007, a unei importante reţele internaţionale de traficanţi de droguri care acţiona în Turcia şi Olanda. În urma acestei acţiuni, au fost arestate 14 persoane şi confiscate peste 400 de kilograme de heroină; arestarea în cursul anului 2008 a doi traficanţi internaţionali de armament şi extrădarea lor către SUA; confiscarea, în cursul anului 2009, în Brazilia, a peste 3.800 de kilograme de cocaină, ca urmare a colaborării dintre Poliţia Română şi DEA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici