Aglomeraţie în Vama Albiţa, odată cu intensificarea controalelor. Minimum o oră de aşteptare/ Măsurile de securitate se vor menţine cel puţin 3 luni

Traficul rutier în Vama Albiţa, judeţul Vaslui, s-a aglomerat, în ultimele zile, odată cu înăsprirea controalelor la frontieră, ceea ce a condus la creşterea semnificativă a timpilor de aşteptare pentru cei care intră în ţară, oamenii fiind nevoiţi să stea la rând cel puţin o oră.

2811 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie în Vama Albiţa, odată cu intensificarea controalelor. Minimum o oră de aşteptare/ Măsurile de securitate se vor menţine cel puţin 3 luni

Aglomeraţie în Vama Albiţa, odată cu intensificarea controalelor. Timpul de aşteptare, minimum o oră (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Înăsprirea controalelor la frontierele externe ale Uniunii Europene, printr-o măsură dispusă de Consiliul pentru Afaceri Interne al UE, a condus la aglomerarea Vămii Albiţa în ultimele trei zile, pe sensul de intrare în ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Chiar dacă valorile de trafic sunt unele obişnuite, numărul de maşini care aşteaptă la rând a crescut semnificativ, în condiţiile în care controlul documentelor şi al autoturismelor s-a înăsprit. Astfel, cei care intră în ţară din Republica Moldova trebuie să aştepte la rând minimum o oră, faţă de câteva minute cum se întâmpla, cel puţin pentru cetăţenii din state membre ale UE, până în urmă cu câteva zile.

În plus, autorităţile de frontieră au decis să nu mai funcţioneze acea poartă de intrare în România destinată special celor cu cetăţenie a unui stat membru al Uniunii Europene.

"Practic, nu mai există artere de control cu prioritate. Toţi cei care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa sunt supuşi unui control amănunţit, atât asupra documentelor, cât şi asupra bagajelor, fiind verificaţi în toate bazele de date pentru a se vedea dacă nu există alerte pe numele lor”, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Vaslui, Irina Mirică.

Pe lângă înăsprirea controalelor, STPF Vaslui a decis suplimentarea personalului în Vama Albiţa, totodată înfiinţându-se încă o cabină suplimentară pentru poliţiştii de frontieră.

"Pe lângă suplimentarea de personal în punctul de trecere al frontierei, sunt constituite rezerve de control pregătite să intervină dacă situaţia o impune. Toate aceste măsuri sunt luate pentru siguranţa noastră, a tuturor”, susţine Irina Mirică.

Potrivit acesteia, măsurile suplimentare de control se vor menţine, cel puţin deocamdată, pe o perioadă de trei luni.

Statele membre au decis implementarea imediată a măsurilor sistematice de control la frontierele externe ale Uniunii Europene, inclusiv asupra persoanelor care beneficiază de libertatea de circulaţie, anunţă Consiliul UE pentru Afaceri Interne, într-un comunicat oficial.

"În plus, pe baza identificării necesităţilor urgente şi posibilelor soluţii care vor fi comunicate de Comisia Europeană până la sfârşitul anului 2015, vor fi suplimentate, din martie 2016, controalele la frontierele Spaţiului Schengen, prin consultarea bazelor de date ale Interpol", precizează instituţia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici