Aglomeraţie la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare şi puncte de prim ajutor

Poliţia de Frontieră a instituit mai multe măsuri la graniţa României cu Bulgaria şi Ungaria. Asta deoarece la graniţă este aglomeraţie provocată de turişti şi de cetăţenii români care lucrează în străinătate şi revin în ţară.

1429 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare şi puncte de prim ajutor

Aglomeraţie la frontiere: staţii mobile de control, trasee suplimentare şi puncte de prim ajutor

Peste 8,5 milioane persoane au tranzitat frontiera naţională în luna iulie, a anunţat Poliţia de Frontieră. De aceea, la frontiere au fost luate mai multe măsuri de fluidizare a traficului

„Având în vedere că ne aflăm în perioada concediilor şi mulţi cetăţeni români stabiliţi în străinătate se întorc acasă în vacanţă sau se deplasează în afara graniţelor ţării, din experienţa anilor anteriori ne aşteptăm la o creştere a valorilor de trafic în punctele importante de trecere a frontierei în cursul lunii august”, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Numărul poliţiştilor de frontieră care au misiuni de supraveghere şi control a fost suplimentat

De asemenea, a crescut numărul arterelor de control şi sunt folosite istaţii mobile de verificare.

Tot pentru efectuarea unor formalităţi de frontieră cu operativitate, echipe mobile din cadrul structurii centrale se vor deplasa în principalele puncte de trecere ale frontierei pentru a acorda sprijin colegilor aflaţi în teren, mai anunţă Poliţia de Frontieră. În plus, pentru că este foarte cald, la Nădlac II şi PTF Giurgiu au fost instalate puncte de prim ajutor. Voluntarii şi paramedicii sunt pregătiţi să acorde ajutor de specialitate la sfârşit de săptămână în cele două puncte, în caz de nevoie.

Având în vedere că la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria controlul se derulează în comun, măsurile de fluidizare pot fi dispuse în comun cu autorităţile de frontieră ale statelor vecine, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

În luna iulie, cea mai tranzitată a fost frontiera cu Ungaria cu aproximativ 2,8 milioane de persoane, urmată de frontiera cu Bulgaria cu aproximativ 2 milioane de persoane. Urmează frontiera aeriană cu un trafic de peste 1,9 milioane de persoane, pe ambele sensuri de deplasare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici