Aglomeraţie pe rutele ocolitoare indicate pentru evitarea zonei cu restricţii din Capitală

Traficul rutier este aglomerat şi pe rutele ocolitoare recomandate pentru evitarea străzilor din jurul Palatului Parlamentului, unde au fost impuse restricţiile de circulaţie pentru raliul Bucharest City Challenge, autorităţile părând depăşite de situaţia creată.

21 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie pe rutele ocolitoare indicate pentru evitarea zonei cu restricţii din Capitală

Aglomeraţie în trafic din cauza restricţiilor impuse pentru Bucharest City Challenge (Imagine: Mediafax Foto)

Dacă marţi dimineaţa, aglomeraţia putea fi pusă şi pe seama faptului că bucureştenii se îndreptau cu maşinile personale către serviciu, situaţia s-a acutizat la ora 15.00, atât din cauza restricţiilor, cât şi a lipsei poliţiştilor şi a nefuncţionării semafoarelor.

Primăria Capitalei a autorizat organizarea raliului, astfel că restricţiile de circulaţie au fost impuse în zona centrală, care preia o parte importantă din traficul bucureştean.

Potrivit poliţiştilor de la circulaţie, traficul rutier este îngreunat în mai multe zone din Capitală, în urma închiderii circulaţiei pe mai multe străzi din jurul Palatului Parlamentului, pentru raliul Bucharest City Challenge, care va avea loc pe traseul Bulevardul Naţiunilor Unite, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertăţii.

La primele ore ale dimineţii de marţi - întâia zi de restricţii pentru organizarea raliului - şoferii erau sfătuiţi să evite pe cât posibil străzile din jurul Palatului Parlamentului şi aleagă rutele ocolitoare pentru a evita aglomeraţia.

Poliţiştii spun că cei care au optat pentru unul dintre trasele respective au avut însă parte de acelaşi trafic infernal, circulaţia pe unele dintre rutele ocolitoare fiind aglomerată şi într-o zi normală de trafic.

Poliţia Rutieră afirmă că a mobilizat în zona Palatului Parlamentului treizeci de agenţi rutieri, precum şi 17 poliţişti comunitari, pentru a dirija traficul rutier către străzile adiacente. În intersecţiile mari se află şi câte doi-trei poliţişti pentru a ajuta la fluidizarea traficului, care se desfăşoară în continuare cu dificultate.

De asemenea, începând cu 15 august au fost montate indicatoare cu sens unic, iar în noaptea de luni spre marţi au fost amplasate în zona Palatului Parlamentului şi indicatoare de orientare şi de interzicere a circulaţiei. Cu toate acestea, circulaţia în zona Palatului Parlamentului a fost bulversată. De altfel, cei care circulau cu autoturisme, autobuze sau tramvaie dinspre sudul Bucureştiului către centru au pierdut ore în trafic.

Multe persoane şi-au abandonat maşinile pe anumite străzi, preferând să meargă pe jos până la destinaţie. Şi pasageri din autobuze şi tramvaie au coborât din mijloacele de transport în comun, alegând mersul pe jos.

Poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să evite, pe cât posibil, deplasarea în zona respectivă şi să folosească rutele ocolitoare de pe Şoseaua Pandurilor - strada F. Rainer - Bulevardul Eroilor - Bulevardul Eroii Sanitari - Splaiul Independenţei, Bulevardul Tudor Vladimirescu - Bulevardul George Coşbuc - Bulevardul Regina Maria - Bulevardul Unirii, Bulevardul Unirii - Piaţa Unirii - Splaiul Independenţei - Piaţa Operei - strada Elefterie - Şoseaua Pandurilor sau traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Unirii - Bulevardul Regina Maria - Bulevardul George Coşbuc - Bulevardul Tudor Vladimirescu.

Brigada de Poliţie Rutieră mai recomandă şoferilor care se deplasează în zona Palatului Parlamentului să circule cu atenţie, să respecte semnificaţia indicatoarelor montate temporar în zonă şi semnalele agenţilor de poliţie rutieră.

 

Circulaţia maşinilor şi a pietonilor pe mai multe străzi din jurul Palatului Parlamentului este închisă, de marţi, timp de o săptămână, pentru raliul Bucharest City Challenge care va avea loc pe traseul Bulevardul Naţiunilor Unite, strada Izvor, Calea 13 Septembrie, Bulevardul Libertăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici