Aglomeraţie pe Valea Prahovei, viteza medie cu care circulă maşinile fiind de 40 de kilometri la oră

Traficul rutier pe DN 1, pe Valea Prahovei, este aglomerat, duminică, pe ambele sensuri, viteza medie cu care circulă maşinile fiind de 40 de kilometri la oră, în condiţiile în care peste 10.000 de turişti îşi petrec weekendul în staţiunile montane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

405 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie pe Valea Prahovei, viteza medie cu care circulă maşinile fiind de 40 de kilometri la oră

Aglomeraţie pe Valea Prahovei, viteza medie cu care circulă maşinile fiind de 40 de kilometri la oră (Imagine: Shutterstock)

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Prahova, DN 1 este aglomerat pe ambele sensuri de mers, în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, viteza medie cu care se deplasează maşinile în coloană fiind de 40 de kilometri la oră.

Traficul este mai îngreunat în zona trecerilor pentru pietoni din staţiunile Azuga şi Buşteni, însă nu se înregistrează blocaje.

Peste 10.000 de turişti îşi petrec acest sfârşit de săptămână în staţiunile de pe Valea Prahovei.

De altfel, la Sinaia, se desfăşoară în acest weekend a patra etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, la care s-au înscris peste 80 de piloţi, cele mai multe dintre locurile de cazare din staţiune fiind deja rezervate.

Douăsprezece judeţe din sud-estul ţării se află, duminică, sub cod portocaliu de caniculă, fiind înregistrate temperaturi maxime de 38 - 39 de grade, iar alte 11, din vecinătatea lor, sunt sub cod galben, cu temperaturi de 35 - 37 de grade.

În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Galaţi, Vaslui, precum şi în zona de câmpie a judeţelor Bacău, Vrancea şi Buzău, temperaturile maxime vor fi de 38 - 39 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, potrivit avertizării Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici