Agresorul de la oficiul poştal are discernământ diminuat şi tulburări de personalitate

Bărbatul arestat după ce a intrat înarmat cu un topor într-un oficiu poştal din sectorul 6, unde a ameninţat mai multe persoane, are discernământ diminuat şi tulburări de personalitate, relevă expertiza medico-legală psihiatrică făcută în cazul său, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

295 afișări
Imaginea articolului Agresorul de la oficiul poştal are discernământ diminuat şi tulburări de personalitate

Agresorul de la oficiul poştal are discernământ diminuat şi tulburări de personalitate

Florin Niedbala a fost supus expertizei pentru a se stabili în ce măsură avea discernământ la momentul comiterii faptelor.

Medicii au concluzionat că acesta are discernământ diminuat şi, în plus, manifestă tulburări de personalitate, potrivit surselor citate.

La 30 octombrie, Niedbala a intrat în Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lama de 20 de centimetri, a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri. El a cerut ca la faţa locului să vină reprezentanţii mass-media, "pentru a-şi exprima public o serie de nemulţumiri personale", potrivit Poliţiei Capitalei.

În momentul în care Niedbala era la intrarea în oficiul poştal şi le spunea jurnaliştilor care sunt cererile lui, poliţiştii bucureşteni au intervenit şi l-au imobilizat.

Niedbala este urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au stabilit că Niedbala a fost ajutat de un bărbat, acesta fiind reţinut şi el, ulterior.

Cei doi au fost arestaţi preventiv la 31 octombrie, când Judecătoria Sectorului 6 a admis cererea procurorilor în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliţă, care este şi procuror de caz, s-a stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. O zi mai târziu, Niedbala a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat apoi înarmat cu un topor şi un cuţit.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Florin Niedbala cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia", au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, el le-a spus poliţiştilor despre o reţetă secretă de a fabrica aur pe care ar deţine-o. Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituţii ale statului, pentru a comunica "soluţia lui de a scoate România din criză", însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Anchetatorii au stabilit că Niedbala a fost ajutat de un bărbat să vină în Bucureşti şi să comită fapta. La scurt timp după producerea incidentului din oficiul poştal, complicele lui Niedbala s-a speriat şi a fugit la Vâlcea, însă a fost găsit de poliţişti.

Potrivit procurorului de caz, acesta îl cunoştea de mulţi ani pe Niedbala, cei doi fiind prieteni apropiaţi. Complicele ar fi refuzat iniţial să se implice, însă, la insistenţele lui Niedbala, a acceptat să-l aducă la Bucureşti pentru comiterea faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici