Agresorul din oficiul poştal a fost reţinut pentru 24 de ore. O persoană venită în Capitală împreună cu agresorul va fi audiată

Bărbatul care a intrat marţi cu un topor şi un cuţit într-un oficiu poştal din cartierul bucureştean Drumul Taberei a fost reţinut pentru 24 de ore, el fiind urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă şi ultraj.

285 afișări
Imaginea articolului Agresorul din oficiul poştal a fost reţinut pentru 24 de ore. O persoană venită în Capitală împreună cu agresorul va fi audiată

Agresorul din oficiul poştal a fost reţinut pentru 24 de ore (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Ordonanţa de reţinere a fost emisă după ce Florin Niedbala a fost audiat timp de mai multe ore.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul le-a spus poliţiştilor despre o reţetă secretă de a fabrica aur pe care ar deţine-o. Potrivit aceloraşi surse, Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituţii ale statului, pentru a comunica "soluţia lui de a scoate România din criză", însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliţă, care este şi procuror de caz, s-a stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. În urmă cu o zi, el a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marţi, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lama de 20 de centimetri, a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri, a mai spus Mierliţă.

Procurorul a precizat că Niedbala şi-a premeditat fapta şi este urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate şi port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Sebastian Mierliţă a mai spus că, din investigaţiile de până acum, nu a rezultat că bărbatul ar avea probleme medicale de natură psihiatrică.

Florin Niedbala a intrat înarmat cu un topor şi un cuţit, marţi, într-un oficiu poştal din cartierul Drumul Taberei şi a ameninţat persoanele aflate în unitate are 34 de ani este din judeţul Vâlcea şi cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia", au declarat marţi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, bărbatul se numeşte Florin Niedbala şi venise de două zile în Bucureşti. El voia să discute cu jurnaliştii şi cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia", au precizat sursele citate.

Oficiali din Poliţia Capitalei au declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul a intrat în oficiul poştal de pe strada Romancierilor din sectorul 6, înarmat cu un topor şi un cuţit şi a început să ameninţe că îi taie pe angajaţii unităţii.

Aceştia au anunţat imediat Poliţia, iar un echipaj de la ordine publică l-a imobilizat pe agresor şi l-a dus pe acesta, pentru audieri, la Secţia 25.

Oficialii din Poliţia Capitalei au precizat că nicio persoană nu a fost rănită.

"Astăzi 30 octombrie a.c., în jurul orelor 10.00, un individ necunoscut a intrat în incinta Oficiului Poştal nr. 23 din sectorul 6, având asupra sa un cuţit şi un topor. Acesta a cerut ca la faţa locului să vină reprezentanţii mass media pentru a-şi exprima public o serie de nemulţumiri personale. Poliţiştii bucureşteni au intervenit prompt, l-au imobilizat pe cel în cauză şi l-au condus pentru cercetări la sediul celei mai apropiate secţii de poliţie", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

O persoană venită în Capitală împreună cu bărbatul intrat cu toporul la Poştă va fi audiată

O angajată a oficiului poştal a fost dusă în stare de şoc la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, a declarat purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Dumitrescu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că persoana care l-a însoţit pe Niedbala, duminică, la venirea în Capitală a fost găsită în judeţul Vâlcea şi va fi adusă, pentru audieri, la Bucureşti.

Anchetatorii vor să stabilească astfel dacă aceasta are vreo legătură cu faptele comise de bărbatul care a intrat înarmat într-un oficiul poştal din sectorul 6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici