Agresorului de la oficiul poştal i s-ar fi făcut rău

Un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă, miercuri după-amiază, la Secţia 22 de Poliţie din Capitală, în urma unui apel potrivit căruia agresorului de la oficiul poştal i s-ar fi făcut rău, medicii sosiţi la faţa locului constatând că acesta este conştient şi în stare de agitaţie extremă.

105 afișări
Imaginea articolului Agresorului de la oficiul poştal i s-ar fi făcut rău

Agresorului de la oficiul poştal i s-ar fi făcut rău (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că echipajul a fost chemat pentru că Florin Niedbala este inconştient după ce i s-ar fi făcut rău în arest.

La faţa locului, însă, medicii au constatat că Niedbala este conştient şi se află într-o stare de agitaţie extremă, a precizat Opriţa.

Bărbatul va fi transportat la Spitalul Universitar Bucureşti.

Florin Niedbala, care a intrat înarmat cu un topor într-un oficiu poştal din cartierul Drumul Taberei din Capitală, şi complicele lui au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile, miercuri, de instanţa Judecătoriei Sectorului 6.

Niedbala a intrat, marţi, în Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lama de 20 de centimetri, a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri.

El este urmărit penal pentru ameninţare, distrugere, lipsire de libertate, port ilegal de armă albă, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fiind reţinut marţi.

Anchetatorii au stabilit că Niedbala a fost ajutat de un bărbat, acesta fiind reţinut, în noaptea de marţi spre miercuri.

Procurorii au cerut, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a celor doi. Instanţa Judecătoriei Sectorului 6 a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele acestora.

Deciziile de arestare preventivă pot fi contestate de cei doi la Tribunalul Bucureşti.

Florin Niedbala a intrat, marţi, în jurul orelor 10.00, în Oficiul Poştal nr. 23 din Sectorul 6, înarmat cu un cuţit şi un topor, cerând ca la faţa locului să vină reprezentanţii mass-media "pentru a-şi exprima public o serie de nemulţumiri personale", potrivit Poliţiei Capitalei.

În momentul în care Niedbala era la intrarea în oficiul poştal şi le spunea jurnaliştilor care sunt cererile lui, poliţiştii bucureşteni au intervenit şi l-au imobilizat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, Sebastian Mierliţă, care este şi procuror de caz, s-a stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. O zi mai târziu, Niedbala a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat, marţi, înarmat cu un topor şi un cuţit cu lama de 20 de centimetri, a ameninţat mai multe persoane, a lipsit de libertate un bărbat şi o femeie şi a distrus mai multe bunuri.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Sebastian Mierliţă a mai spus că, din investigaţiile de până acum, nu a rezultat că bărbatul ar avea probleme medicale de natură psihiatrică.

Florin Niedbala cerea "alipirea României de Moldova" şi "taxe ca în Italia", au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate anchetei.

Potrivit surselor citate, Florin Niedbala le-a spus poliţiştilor despre o reţetă secretă de a fabrica aur pe care ar deţine-o. Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituţii ale statului, pentru a comunica "soluţia lui de a scoate România din criză", însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Anchetatorii au stabilit că Florin Niedbala a fost ajutat de un bărbat să vină în Bucureşti şi să comită fapta.

La scurt timp după producerea incidentului din oficiul poştal din Sectorul 6 al Capitalei, complicele lui Niedbala s-a speriat şi a fugit la Vâlcea.

După ce a fost identificat de poliţişti, bărbatul a fost prins marţi seară şi adus pentru audieri la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 unde, spun sursele citate, acestuia i s-a probat participarea la faptă şi a fost reţinut pentru 24 de ore.

Potrivit procurorului de caz, acesta îl cunoştea de mulţi ani pe Niedbala, cei doi fiind prieteni apropiaţi. Complicele ar fi refuzat iniţial să se implice, la insistenţele susţinute ale lui Niedbala bărbatul a cedat şi a acceptat să-l aducă la Bucureşti pentru comiterea faptei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici