Ai fost tratat greşit? În România n-ai nicio şansă să tragi medicul la răspundere!

În România, legea malpraxisului este ca şi cum n-ar fi. Dacă în ţările civilizate pacienţii vătămaţi sunt despăgubiţi în 90 de zile, la noi anchetele sunt într-o continuă derulare şi fără nicio finalitate. Oamenii plătesc taxe absurde şi exorbitante pentru expertize medicale ca să afle nişte verdicte pe care şefii de la Ministerul Sănătăţii ar trebui să le ofere din oficiu. Şi cum în 90% dintre cazuri medicii cad în picioare şi nu par deloc cuprinşi de frică poveştile se repetă.

22 afișări
Imaginea articolului Ai fost tratat greşit? În România n-ai nicio şansă să tragi medicul la răspundere!

Ai fost tratat greşit? În România n-ai nicio şansă să tragi medicul la răspundere! (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

O pacientă hăituită de acest sistem este Alina Lungu. O femeie care a născut în 2007 la Spitalul Universitar un bebeluş pe jumătate paralizat. Mama susţine că cel mic s-a sufocat cu cordonul ombilical, pentru că medicii nu l-au resuscitat la timp. Şi încă aşteaptă un răspuns de la autorităţi.

Acum 3 ani de zile, Genica a ajuns în toiul nopţii la Spitalul Municipal şi a nascut un bebeluş pe jumătate sufocat pentru că, spune ea, asistentele şi medicii au lăsat-o singură în salon, tocmai când era în travaliu. Bebeluşul s-a născut cu cordonul ombilical în jurul gâtului. N-a fost resuscitat imediat, iar acum băiatul nu merge, nu vorbeşte şi nu mănâncă.

Citeşte mei multe despre sistemul medical din România pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici