Aida Popa, propusă de CSM ca vicepreşedinte al Înaltei Curţi

Judecătoarea Aida Popa, de la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, desemnată ca vicepreşedinte al instanţei supreme, de Consiliul Superior al Magistraturii, propunerea urmând afi înaintată preşedintelui României.

151 afișări
Imaginea articolului Aida Popa, propusă de CSM ca vicepreşedinte al Înaltei Curţi

Aida Popa, propusă de CSM ca vicepreşedinte al Înaltei Curţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Judecătorii care şi-au depus candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al ICCJ au fost Georgeta Barbălată, Nela Petrişor şi Rodica Aida Popa, potrivit site-ului CSM.

Aida Popa, judecător la Secţia penală a ICCJ şi fost procuror, a candidat şi pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi, însă Consiliul Superior al Magistraturii a ales-o, în 25 februarie, pe judecătoarea Livia Doina Stanciu, fost procuror.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, în cadrul unei discuţii pecare a avut-o la CSM, în luna iulie, că ar dori ca numirile pentru preşedinţia şi vicepreşedinţia instanţei supreme să fie făcute simultan, acesta fiind şi motivul pentru care a amânat emiterea decretului în cazul Liviei Stanciu.

Dacă Aida Popa şi Lidia Stanciu vor fi numite în funcţiile de vicepreşedinte, respectiv preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conducerea va fi astfel asigurată de două foste procurorare.

Joi, CSM l-a delegat pe judecătorul Adrian Bordea să preia funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), deţinută interimar de Lidia Bărbulescu, al cărei mandat a expirat miercuri, 15 septembrie.

Funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au rămas vacante din 15 septembrie, când s-a împlinit un an de când Nicolae Popa s-a pensionat de la conducerea instanţei supreme, iar interimatul a fost preluat de Lidia Bărbulescu.

Preşedintele Traian Băsescu urmează să decidă dacă va emite decretele de numire în funcţiile de preşedinte al ICCJ a Liviei Stanciu şi de vicepreşedinte a Aidei Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici