Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană: Peste o sută de persoane din Hunedoara s-au înghesuit pentru mâncare

Peste o sută de persoane cu venituri mici care beneficiază de ajutoare de la UE s-au înghesuit joi la Hunedoara ca să ridice alimentele distribuite gratuit, poliţiştii comunitari solicitând ajutorul jandarmilor pentru a-i linişti pe oameni, care s-au aşezat la coadă de la ora 04.00 dimineaţa.

3699 afișări
Imaginea articolului Ajutoare alimentare de la Uniunea Europeană: Peste o sută de persoane din Hunedoara s-au înghesuit pentru mâncare

Ajutoare alimentare de la UE: Peste o sută de persoane din Hunedoara s-au înghesuit pentru mâncare (Imagine: Ciprian Sterian/ Arhiva Mediafax Foto

Reprezentanţii Primăriei Hunedoara au început joi dimineaţă distribuirea de alimente gratuite oferite de UE ca ajutor pentru şomeri, pensionari cu venituri sub 400 de lei, pentru persoanele cu handicap şi pentru asistaţii social.

Oamenii s-au aşezat la coadă încă de la ora 4.00 dimineaţa, iar la ora 8.00, când a început distribuirea alimentelor, la coadă erau peste o sută de persoane care au început să se înghesuie.

Poliţiştii comunitari au făcut cu greu faţă mulţimii, în zonă ajungând şi mai mulţi jandarmi chemaţi pentru a restabili ordinea.

Fiecare dintre oamenii pe care jandarmii încercau să îi liniştească strigau că sunt împinşi din spate de alţii.

"Sunt operată de curând de fiere şi stau la coadă de la ora 5.00 dimineaţa, prima oară ne-au spus că se distribuie într-un loc, apoi ne-au scos afară de acolo. Îşi bat joc de noi. S-au împins oamenii pe scări şi eu am căzut. Mă dor coastele", a spus o pensionară, Elena Mihai.

Femeia, care a împlinit de curând 72 de ani, are o pensie de 360 de lei după ce a lucrat peste zece ani pe un şantier, ca muncitor necalificat.

"Avem peste 8.000 de oameni din Hunedoara care vor beneficia de aceste ajutoare. Ele vin pe rând şi sunt distribuite pe măsură ce le primim. Din păcate, oamenii nu au înţeles că sunt pentru toată lumea şi au început să se împingă unii pe alţii, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor comunitari şi a jandarmilor pentru a-i linişti.

Am încercat să le explicăm că până în luna martie vom împărţi aceste alimente, însă cei aflaţi la coadă au continuat să se împingă, motiv pentru care am decis să lăsăm să intre în zona unde se ditribuie alimentele doar câte cinci persoane", a declarat joi primarul municipiului Hunedoara, Viorel Arion, care a mers la Piaţa Dunărea unde se distribuie alimentele pentru a-i linişti pe oameni.

Unei persoane i se oferă 14 kilograme de făină, patru kilograme de mălai, trei kilograme de zahăr, două pungi de paste făinoase, două cutii de mazăre, două cutii de roşii în bulion şi o cutie de bulion de tomate, şapte litri de ulei, un kilogram de fasole şi cinci pachete cu biscuiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici