Ajutoarele pentru căldură, majorate odată cu pensiile

Executivul va majora plafonul de acordare a subvenţiilor pentru încălzire pentru ca pensionarii să beneficieze de ajutoare şi după majorarea pensiilor, a anunţat Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, la finalul BPC al PNL.

122 afișări
Imaginea articolului Ajutoarele pentru căldură, majorate odată cu pensiile

Ajutoarele pentru căldură, majorate odată cu pensiile

"În legătură cu ajutoarele pentru încălzire pentru iarnă, doresc să transmit un mesaj clar tuturor pensionarilor, de simpatie şi de încredere, şi să le spun că majorarea pensiilor nu va afecta pe pensionarii care până acum erau beneficiari ai acestor ajutoare, pentru că şi nivelul maxim, plafonul, se va majora cu acelaşi procent cu care se vor majora pensiile", a susţinut Varujan Vosganian.

Ministrul liberal a explicat că există pensionari care erau până acum beneficiari ai subvenţiilor la încălzire şi care odată cu majorarea pensiilor ar fi avut o pensie mai mare decât plafonul, dar că plafonul se va majora, astfel că respectivii pensionari vor beneficia în continuare de ajutoare.

Nivelul ajutoarelor pentru încălzire va urma nivelul creşterii preţului la gazele naturale, astfel încât, în termeni reali, "ajutoarele să rămână cel puţin la fel de mari".

"Este vorba de o majorare faţă de lunile februarie-martie ale anului trecut cu 12,5%, care a fost majorarea ce am decis-o la 1 iulie", a mai spus Vosganian.

Valoarea punctului de pensie se va majora, de la 1 octombrie, cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei, cu o lună mai devreme faţă de termenul stabilit iniţial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici