Ajutor de la stat pentru cei care găzduiesc refugiaţi: 20 de lei în fiecare zi pentru hrana unui om

Guvernul a aprobat vineri ajutorul pe care îl va acorda românilor care găzduiesc refugiaţi. Este vorba despre o sumă de bani care va acoperi o parte din cheltuielile cu hrana cetăţenilor ucraineni, ajunşi în România.

6286 afișări
Imaginea articolului Ajutor de la stat pentru cei care găzduiesc refugiaţi: 20 de lei în fiecare zi pentru hrana unui om

Ajutor de la stat pentru cei care găzduiesc refugiaţi: 20 de lei în fiecare zi pentru hrana unui om

„Se stabileşte mecanismul prin care persoanele fizice... beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana. Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este 20 de lei pe zi”, a anunţat, vineri, Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului României.

Ajutorul este dimensionat pentru aproximativ 15.000 de persoane pentru o perioadă de 60 de zile, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ca urmare a crizei refugiaţilor, bugetul MAI a fost suplimentat pentru IGSU cu suma de 18 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară al Guvernului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici