Ajutor substanţial pentru fertilizare in vitro pentru cuplurile dintr-o comună din Prahova. Câţi bani primesc de la stat

Consilierii comunei Brazi, una dintre cele mai bogate din Prahova, dau un sprijin financiar de 10.800 de lei cuplurilor care optează pentru fertilizarea in vitro. Aleşii au votat acest proiect îngrijoraţi fiind de scăderea natalităţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

210 afișări
Imaginea articolului Ajutor substanţial pentru fertilizare in vitro pentru cuplurile dintr-o comună din Prahova. Câţi bani primesc de la stat

Se va acorda un sprijin financiar cuplurilor ce optează pentru fertilizarea in vitro

Hotărârea de Consiliu Local “privind acordarea unui spriiin financiar cuplurilor infertile din comuna Brazi, judeţul Prahova, care au indicaţie medicală pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro,” a intrat în vigoare de la 1 iulie.

Potrivit hotărării, cuplurile primesc un ajutor de 10.800 de lei.

“Sprijinul financiar pentru realizarea fertilizării in vitro în valoare totală de 10.800 lei se va acorda în trei tranşe. (… ) Sumele necesare pentru plata sprijinului financiar cuplurilor infertile vor fi suportate din bugetul local al comunei Brazi, din sumele care vor fi alocate cu această destinaţie”, se arată în hotărârea de CL.

Primarul comunei Brazi, Leonaş Radu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că până acum niciun cuplu nu a depus cerere pentru un astfel de ajutor.

„A scăzut mult, din păcate, natalitatea la noi în comună. De aceea am zis să ajutăm şi aşa. Avem patru clase de la mai multe şcoli care sunt desfiinţate pentru că nu avem numărul de elevi. În 10 ani rămânem fără elevi. Nu a depus nimeni cerere pentru acest ajutor, până acum”, a declarat Radu.

Primarul comunei Brazi a adăugat că tot prin hotărâri date de CL se acordă sprijin femeilor însărcinate, pentru analize medicale, în valoare de 2.000 de lei. În plus, se acordă 2.500 de lei la naşterea unui copil, iar tinerii căsătoriţi primesc 1.500 de lei.

În Brazi, anul trecut s-au născut 61 de copii, iar anul acesta 37.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici