Ajutorul de la stat nu mai vine. Radu Benea, revoltat că proiectul privind scutirea de la plata impozitelor a primit aviz nefavorabil

  • Marian Cucşa a depus un proiect de lege pentru salvarea domeniului HORECA de la faliment.
  • Iniţiativa a fost respinsă în Comisia de Budget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor.
  • Proiectul viza scutirea antreprenorilor HORECA de la plata impozitelor pentru anii 2020, 2021 şi 2022.
374 afișări
Imaginea articolului Ajutorul de la stat nu mai vine. Radu Benea, revoltat că proiectul privind scutirea de la plata impozitelor a primit aviz nefavorabil

Ajutorul de la stat nu mai vine. Radu Benea, revoltat că proiectul privind scutirea de la plata impozitelor a primit aviz nefavorabil

Multe dintre business-uri sunt ruinate. Antreprenorii, în culmea disperării, au pus lacătul pe uşă. Pierd şi ei, dar şi angajaţii pe care i-au dat afară, dar pierde şi statul.

Radu Benea are o sală de evenimente în Timişoara. Iată câţi bani plătea, înainte de pandemie, pe taxe şi impozite.

„Începem cu impozitul pe clădire, 132.000 RON/an. Impozit specific, 78.000 RON/an. Impozit angajaţi, ceea ce generează un impozit de aproximativ 504.000. Adunate, doar aceste trei impozite reprezentau pentru noi, peste 700.000 RON”a declarat acesta.

Când era deputat, Marian Cucşa a vrut să dea o mână de ajutor. A propus ca antreprenorii din industria ospitalităţii să aibă anumite facilităţi. Timp de trei ani, să nu plătească niciun fel de impozit.

„În momentul în care îşi vor da drumul la ativitate, se vor trezi cu facturi încărcate, cu datorii la bugetul de stat şi nu se vor putea pune pe picioare. Se schimbă şi comportamentul consumatorului, pentru că mulţi nu se vor mai duce la restaurant. Poate unii o să îşi gătească acasă şi nu o să mai meargă să mănânce la restaurante, spre exemplu, pentru că ţin de bani”a spus Marian Cucşa, fost deputat.

Cu business-ul închis, Radu Benea, a sperat ca proiectul să devină lege, dar a primit aviz nefavorabil în Comisia de Buget, Finanţe.

„Ei ar trebui să ne susţină, pentru că dacă noi am ales să investim într-un domeniu gen HORECA, iar altcineva în producţie, ei pot să lucreze, 200 de oameni la bandă şi să genereze venit. Noi, nu”,  a afirmat Radu Benea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici