Alarmă cu bombă în staţia de metrou Gorjului

Zeci de călători au fost evacuaţi, vineri seară, de la staţia de metrou Gorjului în urma unei alarme cu bombă primite prin numărul unic de urgenţă, pirotehniştii căutând un eventual dispozitiv exploziv.

2 afișări
Imaginea articolului Alarmă cu bombă în staţia de metrou Gorjului

Alarmă cu bombă în staţia de metrou Gorjului

Zeci de călători au fost evacuaţi, vineri seară, de la staţia de metrou Gorjului în urma unei alarme cu bombă. Un bărbat a sunat la numărul unic de urgenţă 112 în jurul orei 18.00, de la un telefon public de pe Bulevardul Iuliu Maniu, pentru a anunţa că în staţia de metrou Gorjului este o bombă.

Circulaţia pe această rută a fost suspendată, trenurile aflate deja pe traseu fiind oprite cu o staţie înainte de Gorjului.

La faţa locului au ajuns pirotehniştii, mai multe echipaje de poliţie, care au securizat zona, pompieri şi echipaje ale ambulanţei. Pirotehniştii au stabilit, după aproximativ două ore de căutări, că în staţia de metrou nu se află niciun dispozitiv exploziv.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, vineri seară, că alarma cu bombă a fost falsă, astfel că traficul la metrou a fost reluat în jurul orei 20.30.

Acesta a precizat că alarmele cu bombă sunt considerate infracţiuni teroriste, iar cei care fac acest lucru riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei şi 12 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici