Alarmă falsă de gripă porcină pe aeroportul Tg. Mureş - VIDEO

O pasageră a cursei de la Barcelona ce a aterizat vineri pe Aeroportul Târgu Mureş a declarat, în chestionarul primit de toţi pasagerii, că a intrat în contact cu o persoană ce îndeplinea criteriile de suspiciune privind gripa porcină, însă alarma s-a dovedit falsă în urma investigaţiilor medicale.

50 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă de gripă porcină pe aeroportul Tg. Mureş - VIDEO

Alarmă falsă de gripă porcină pe aeroportul Tg. Mureş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

În urma preluării fluxului aerian din Cluj-Napoca de Aeroportul din Târgu Mureş, acolo au fost luate măsuri special de triere a pasagerilor, cărora li se înmânează chestionare cu întrebări privind gripa porcină .

Potrivit directorului de la aeroporul mureşean, Ştefan Petru Runcan, între cei 128 de pasageri veniţi cu o cursă Wizz Air, vineri, de la Barcelona, a fost o fată care a declarat, în chestionarul înmânat la aeroport, că a intrat în contact cu o persoană ce îndeplinea criteriile legate de gripă.

"E vorba de o fată din Cluj, de 20 de ani. La un moment dat, a completat pe chestionar că a intrat în contact cu o persoană ce îndeplinea criteriile de gripă, în Spania. A fost dusă la Secţia de Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean. Era afebrilă, avea 36,7 grade temperatura corpului. Nu îndeplinea criteriile definite de caz şi a putut pleca", a precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, Florian Buicu.

Acesta a declarat că, dacă va apărea vreun caz cu suspiciuni confirmate, vor fi alertaţi atât reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, cât şi cei ai presei.

Directorul aeroportului, Ştefan Petru Runcan, a precizat că în aerogară sunt prezenţi doi medici, un echipaj SMURD şi doctorul de la cabinetul medical de la aeroport.

Vineri, pasagerilor li s-au înmânat fluturaşi informativi în română, maghiară şi engleză şi li s-au creat condiţii să completeze chestionarele, aceasta fiind condiţia pentru a fi lăsaţi să treacă de poliţia de frontieră, însă procedura s-a dovedit de durată.

Ca urmare, începând de sâmbătă, chestionarele respective le-au fost date echipajelor pentru a le transmite pasagerilor, aceştia fiind rugaţi să le completeze din timp, a precizat Runcan.

Aeroportul de la Târgu Mureş-Vidrasău a preluat, începând de vineri, timp de şase zile, fluxul aerian din Cluj, întrucât în această perioadă la aeroportul clujean se fac lucrări de infrastructură. În perioada 1-6 mai, aeroportul mureşean va prelua de la cel din Cluj 12 zboruri ale Tarom, pe relaţia Bucureşti, şi 21 de zboruri ale Wizz Air pe relaţiile Barcelona, Dortmund, Londra, Budapesta, Milano, Paris, Valencia şi Roma, în aceleaşi zile şi ore la care se executau la Aeroportul Cluj-Napoca.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici