Alba: Doi turişti care au rămas blocaţi cu maşina în noroi pe un drum forestier, salvaţi de jandarmi

Doi turişti din Bucureşti care au rămas blocaţi cu maşina în noroi pe un drum forestier din zona şoselei Transalpina au fost salvaţi, sâmbătă dimineaţă, de jandarmii montani din Alba, autoturismul fiind tractat până la o pensiune.

262 afișări
Imaginea articolului Alba: Doi turişti care au rămas blocaţi cu maşina în noroi pe un drum forestier, salvaţi de jandarmi

Alba: Doi turişti care au rămas blocaţi cu maşina în noroi pe un drum forestier, salvaţi de jandarmi (Imagine: Raul Stef/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, Cosmin Jurcoveţ, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că jandarmii de la Postul Montan Şugag au intervenit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pentru a salva doi turişti din Bucureşti care rămăseseră blocaţi cu maşina în noroi pe un drum forestier din zona Luncile Prigoanei.

Jurcoveţ a precizat că în ajutorul celor doi a plecat un echipaj de jandarmi montani.

Potrivit sursei citate, turiştii au fost găsiţi în jurul orei 03.30, iar maşina acestora a fost tractata până la o pensiune din apropiere, unde au rămas cazaţi şi cei doi.

"Pentru că şoferul a indicat GPS-ul ca fiind principalul vinovat pentru acest incident, reamintim celor care acced spre Domeniul Schiabil Surianu ca până la Barajul Oaşa, se poate urca pe DN 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat DJ 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo DJ 709 K, până la baza domeniului schiabil. Toate celelalte comunicaţii sunt impracticabile pentru maşini mici şi ar trebui evitate", a mai spus Jurcoveţ.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici