Alba Iulia este singurul oraş din România care foloseşte educaţia digitală Adservio în toate şcolile

Platforma de management educaţional Adservio a fost implementată în 18 şcoli din Alba Iulia, iar peste 700 de profesori, 10.000 de elevi şi 20.000 de părinţi folosesc portalul în momentul de faţă, a declarat pentru MEDIAFAX directorul general al companiei dezvoltatoare, Alexandru Holcicov.

270 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia este singurul oraş din România care foloseşte educaţia digitală Adservio în toate şcolile

Alba Iulia este singurul oraş din România care foloseşte educaţia digitală Adservio în toate şcolile

„Pentru pachetul implementat în Alba Iulia, fiecare profesor a primit câte o tabletă conectată la internet 4G nelimitat. Acolo are contul, iar după ce se loghează totul este confidenţial. Cadrul didactic îşi vede doar materiile lui, clasele la care predă şi poate să pună note, absenţe, să facă teme, să recomande cărţi din bibliotecă elevilor, să facă teste”, a precizat Alexandru Holcicov.

De asemenea, elevii pot să colaboreze pe platformă, să facă teme, proiecte pe care să trimită direct către profesori, iar modul de utilizare este la îndemâna oricărui adolescent de pe orice device conectat la Internet.

„Părinţii pot comunica mai uşor cu profesorii sau cu conducerea şcolii, pot vedea tot ce se întâmplă în mod real cu copiii lor, lucru care din punctul nostru de vedere este o chestiune elementară. Într-o ţară civilizată, un astfel de produs + serviciu este cât se poate de normal”, spune dezvoltatorul. În momentul de faţă, platforma funcţionează în peste 120 de şcoli din România şi în 3 din Republica Moldova.

„ În 2008, când am început, eram prima companie din România şi printre primele 3 la nivel global. Celelalte două din top companii erau la un nivel mai mic, adică implementaseră o astfel de platformă doar într-o şcoală. Una în Israel şi alta în SUA. Noi am ajuns în momentul de faţă la o cifră de afaceri de 400.000 de euro pe an şi sperăm ca anul acesta să o dublăm”, a adăugat Alex Holcicov.

Potrivit directorului Adservio, în cei 10 ani de activitate compania a dezvoltat mai multe idei, care i-au poziţionat în primele trei platforme de management educaţional din Europa în 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici