Alba: Mai multe sate, fără energie electrică din cauza zăpezii

Mai multe sate şi cătune aparţinând comunelor Gârda de Sus şi Sohodol, dar şi unele cartiere sau localităţi aparţinătoare oraşului Câmpeni din județul Alba sunt nealimentate cu energie electrică, luni, potrivit unui raport al Comandamentului Judeţean de Iarnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

27 afișări
Imaginea articolului Alba: Mai multe sate, fără energie electrică din cauza zăpezii

Alba: Mai multe sate, fără energie electrică din cauza zăpezii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Conform raportului citat, din cauza viscolului puternic şi a brazilor căzuţi peste liniile de electricitate, 13 posturi de transformare au fost avariate şi aproape zece localităţi, însemnând cătune şi sate, aparţinând de comunele Gârda de Sus şi Sohodol şi de oraşul Cîmpeni sunt nealimentate.

Directorul Electrica Alba, Ioan Perju, a declarat, luni, că echipele societăţii sunt în teren şi intervin pentru remedierea avariilor, însă odată ce rezolvă o problemă se confruntă cu altele noi apărute pe fondul vremii nefavorabile.

Perju a spus că luni dimineaţă au fost realimentate alte 12 sate aparţinând comunelor Poiana Vadului şi Sohodol.

Pe drumurile naţionale din judeţul Alba se circulă, luni, cu dificultate şi în condiţii de iarnă, din cauza zăpezii sau a poleiului, însă nu se înregistrează blocaje sau ambuteiaje.

Potrivit Direcţiei Tehnice din Consiliul Judeţean Alba, pe 21 de drumuri judeţene se circulă cu greutate, echipele de deszăpezire acţionând cu material antiderapant.

Luni dimineață s-a circulat greu şi pe drumurile judeţene care leagă Alba Iulia de Vinţu de Jos sau Cugirul de DN 7, pe cele două tronsoane înregistrându-se mai multe derapări ale unor maşini de tonaj sau tamponări uşoare din cauza poleiului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici