Alcoolemie record la un adolescent din Iaşi: 4,2 la mie

Un adolescent din Iaşi, în vârstă de 16 ani, a fost adus la spital în comă alcoolică, având o concentraţie în sânge de 4,2 la mie, medicii ieşeni afirmând că este cea mai mare alcoolemie constatată la un minor.

143 afișări
Imaginea articolului Alcoolemie record la un adolescent din Iaşi: 4,2 la mie

Alcoolemie record la un adolescent din Iaşi: 4,2 la mie

Băiatul a ajuns, în noaptea de joi spre vineri, cu o ambulanţă, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, după ce a consumat în exces băuturi alcoolice, împreună cu mai mulţi prieteni.

"Pacientul a fost adus în comă etilică. A fost evaluat şi internat în clinica de Toxicologie. Analizele au indicat o alcoolemie de 4,2 la mie în sânge. Se află internat pentru tratament. Este cea mai ridicată alcoolemie la un copil pe care am întâlnit-o până acum. Acum este bine. Îl ţinem totuşi sub observaţie", a declarat medicul Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfânta Maria" din Iaşi.

Potrivit medicilor, la o asemenea alcoolemie copilul ar fi putut muri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici