ALEGERI LOCALE 2012: Edili în funcţie şi lideri din partide, printre candidaţii anunţaţi pentru Bucureşti

Partidele, alianţele politice sau electorale şi candidaţii independenţi pot depune candidaturile pentru alegerile locale până la 1 mai, unii dintre competitorii electorali anunţând deja toţi candidaţii pentru primăriile din Bucureşti, alţii doar o parte dintre cei propuşi să intre în competiţie.

943 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: Edili în funcţie şi lideri din partide, printre candidaţii anunţaţi pentru Bucureşti

ALEGERI LOCALE 2012: Edili în funcţie şi lideri din partide, printre candidaţii anunţaţi pentru Bucureşti (Imagine: Alin Matei/Mediafax Foto)

PDL a anunţat atât candidatul pentru funcţia de primar general - Silviu Prigoană, cât şi candidaţii pentru cele şase primării de sector.

USL îl susţine pe Sorin Oprescu pentru un nou mandat la Primăria Capitalei. Pentru primăriile de sector, USL încă nu a anunţat toţi candidaţii, fiind în continuare discuţii legate de sectoarele 2 şi 6, dar surprize pot apărea şi în ceea ce priveşte Sectorul 1. Anunţul privind candidaţii USL pentru toate primăriile din Bucureşti ar urma să fie făcut după Paşte.

UNPR şi-a lansat candidaţii pentru cele şase sectoare ale Capitalei, candidatul pentru Primăria Generală urmând să fie anunţat după Paşte.

Până la acest moment, pentru Primăria Capitalei s-au anunţat candidaturile lui Sorin Oprescu (sprijinit de USL), Silviu Prigoană (PDL), Nicuşor Dan (independent). De asemenea, liderul PNG Gigi Becali şi-a anunţat intenţia de a candida. UNPR îşi va anunţa candidatul după Paşte, Neculai Onţanu spunând că va fi "o surpriză".

La Sectorul 1, actualul primar, Andrei Chiliman, candidează pentru un nou mandat. Chiliman a fost anunţat drept candidat al USL, însă, după ce conducerea PNL a decis luni înlocuirea sa de la conducerea organizaţiei Bucureşti, acesta a spus că ia în considerare "în mod foarte serios" demisia din partid. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că Andrei Chiliman ar trebui să ia o decizie în două-trei zile şi a menţionat că, dacă acesta nu se hotărăşte, ar urma să fie desemnat un nou candidat. PDL va fi reprezentat în cursa electorală de la Sectorul 1 de Teodor Paleologu. De asemenea, UNPR a anunţat candidatura lui Liviu Goncea.

Pentru primăria Sectorului 2, candidează din partea UNPR actualul primar, Neculai Onţanu. PDL a anunţat candidatura lui Lucian Iliescu, director al Sălii Palatului şi consilier local. USL încă nu a anunţat candidatul.

La Sectorul 3, primarul Liviu Negoiţă, care candidează pentru un nou mandat din partea PDL, ar urma să se confrunte în alegeri cu vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă, candidatul USL. Un alt candidat anunţat pentru Primăria Sector 3 este Iulian Popescu (UNPR).

La Sectorul 4 candidează, din partea USL, actualul primar Cristian Popescu Piedone, iar din partea PDL Sulfina Barbu. UNPR a anunţat candidatura lui Răzvan Costache.

Pentru Primăria Sectorului 5 s-au anunţat candidaturile lui Marian Vanghelie (USL), a lui Mihai Cristian Atănăsoaei (PDL) şi a lui Corin Romanescu (UNPR).

La Sectorul 6, sunt cunoscute până acum candidaturile lui Cristian Poteraş (PDL) şi Constantin Tomescu (UNPR). USL încă nu a anunţat candidatul, existând posibilitatea ca acesta să fie liberalul Rareş Mănescu. Şi Ştefan Florescu (PC) îşi anunţase intenţia de a candida pentru primăria acestui sector. De asemenea, senatorul PSD Gabriel Mutu îşi manifesta, în martie, intenţia de a candida din partea USL pentru Primăria Sectorului 6.

Alegerea primarilor se face într-un singur tur de scrutin, câştigători fiind candidaţii cu cele mai mai multe voturi.

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 1 mai, adică cel mai târziu cu 40 de zile înainte de data alegerilor din 10 iunie.

Campania electorală începe cu 30 de zile înainte de alegeri, respectiv în 11 mai şi se încheie cu 24 de ore înainte de deschiderea urnelor.

(Material de Departamentul Politic, politic@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici