ALEGERI LOCALE 2012: INCIDENTE - Peste 980 de incidente electorale până la ora 19.00

Peste 980 de incidente electorale, dintre care 345 confirmate, au fost semnalate duminică, de la deschiderea urnelor şi până la ora 19.00, 134 dintre acestea vizând promisiuni de bani sau bunuri în schimbul votului, potrivit oficialilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

1290 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012: INCIDENTE - Peste 980 de incidente electorale până la ora 19.00

ALEGERI LOCALE 2012: Peste 530 de incidente în şase ore de la începerea votării. Câte cazuri de mită electorală s-au înregistrat (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Cele mai multe sesizări la alegeri locale 2012 au fost pentru incidente din Bucureşti (188) şi judeţele Argeş (69) şi Buzău (63), a precizat precizat purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru.

În urma sesizărilor, au fost constatate 142 de incidente cu caracter penal, pentru care sunt cercetate 156 de persoane, potrivit lui Militaru.

Din totalul incidentelor privind promisiuni de bani sau bunuri în schimbul votului, 55,9% au fost semnalate în mediul rural, iar restul, în urban. 

În alte 100 de cazuri, poliţiştii au constatat continuarea campaniei electorale după termenul limită prevăzut de lege, pentru care au aplicat 45 de sancţiuni.

Alte nouă incidente au vizat cazuri de vot multiplu, fiind constatate cinci infracţiuni, potrivit lui Militaru.

Poliţiştii au constatat, tot în primele 12 ore de la deschiderea urnelor, 120 de infracţiuni la Legea privind alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru care sunt cercetate 141 de persoane.

Pentru încălcarea aceluiaşi act normativ, au fost aplicate 70 de amenzi, în cuantum de 58.000 de lei, potrivit MAI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici