ALERTĂ din cauza pestei porcine: Mai mulţi mistreţi îmbolnăviţi, depistaţi pe fondul de vânătoare de la Hăneşti

Un număr de 15 mistreţi cu pestă porcină africană au fost descoperiţi în zona localităţii Hăneşti, din judeţul Botoşani, de către administratorii fondului de vânătoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

844 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ din cauza pestei porcine: Mai mulţi mistreţi îmbolnăviţi, depistaţi pe fondul de vânătoare de la Hăneşti

ALERTĂ din cauza pestei porcine: Mai mulţi mistreţi îmbolnăviţi, depistaţi pe fondul de vânătoare de la Hăneşti

Autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani sunt în alertă, după ce, în umra unei acţiuni de verificare a fondului de vânătoare, desfăşurată sâmbătă, s-a constatat că focarul de pestă porcină africană din zona localităţii Hăneşti este încă activ.

Conform directorului Direcţiei Sanitar–Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Botoşani, Minodora Vasiliu, pe fondul de vânătoare au fost găsite 13 cadavre de porci mistreţi, dintre care 12 prezentau virusul pestei porcine africane (PPA). De asemenea, alţi trei mistreţi, împuşcaţi de vânători, au fost depistaţi pozitivi la analizele pentru PPA.

„În zona infectată se efectuează timp de doi ani acţiuni de verificare şi de colectare. O astfel de acţiune a avut loc sâmbătă. Au fost găsite 13 cadavre de mistreţi, din care, după efectuarea analizelor, s-a stabilit că 12 prezentau virusul PPA. Alţi trei mistreţi au fost împuşcaţi. Aceştia au ieşit pozitivi la analizele de pestă porcină” a declarat, pentru MEDIAFAX, Minodora Vasiliu.

De la apariţia primului caz de pestă porcină şi până acum, la Hăneşti au fost descoperiţi 26 de mistreţi pozitivi la analizele de pestă porcină africană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici