ALERTĂ într-un judeţ din România, din cauza numărului de vipere. Un copil a ajuns la spital, după o muşcătură

Autorităţile din judeţul Hunedoara au intrat în alertă din cauza înmulţirii numărului de vipere, iar un copil de 13 ani, muşcat de şarpe, a ajuns la spital, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4187 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ într-un judeţ din România, din cauza numărului de vipere. Un copil a ajuns la spital, după o muşcătură

ALERTĂ în judeţul Hunedoara, din cauza numărului de vipere. Un copil a ajuns la spital, după o muşcătură

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Judeţean Hunedoara, un copil de 13 ani, a fost dus la Spitalul din Timişoara după ce a fost muşcat de un şarpe.

„Având în vedere atenţionarea cu privire la prezenţa pe teritoriul judeţului Hunedoara a viperei comune (v. berus), care deţine un puternic venin, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, informează populaţia că are în dotare ser antiviperin pentru a interveni de urgenţă. Joi, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Deva s-a prezentat un pacient minor care a fost tratat de medici după ce, se pare, a fost muşcat de o viperă”, se arată în comunciatul citat.

Copilul în vârstă de 13 ani a ajuns la UPU Hunedoara, joi noaptea, în jurul orei 22.30 şi le-a spus medicilor că ar fi fost muşcat de viperă de un deget. Băiatului i s-a administrat ser antiviperin şi a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

„Este foarte important ca hunedorenii să cunoască pericolul pe care îl reprezintă viperele în această perioadă modalităţile de prevenire a atacului acestora şi care sunt primele măsuri de ajutor care trebuie luate în caz de muşcătură”, a declarat, la rândul său, Delia Băda, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului, în cazul unei muşcături de viperă, victima trebuie transportată de urgenţă la spital pentru administrarea serului antiviperin. „Efectele unei muşcături de şarpe veninos variază în funcţie de vârstă, condiţia fizică şi starea de sănătate a victimei”, mai arată sursa citată.

Taguri:
alertă,
viperă,
copil

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici