ALERTĂ într-un spital din România: Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj/ Bărbatul avea permis de port armă

Asupra unui pacient al Spitalului Judeţean Botoşani a fost găsit, miercuri, un pistol. Bărbatul de 70 ani, internat la spital, ţinea pistolul într-un bagaj şi nu l-a folosit.

1375 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ într-un spital din România: Pacient cu probleme psihice, prins cu pistolul în bagaj/ Bărbatul avea permis de port armă

ALERTĂ într-un spital din România: Pacient cu tulburare psihică, prins cu pistolul în bagaj

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Botoşani, plutonier adjutant Dan Izotov, a declarat, pentru MEDIAFAX, că jandarmii au fost chemaţi de Poliţie pentru sprijin, după ce la 112 s-a anunţat că o persoană dintr-un spital are un pistol.

Potrivit Poliţiei Botoşani, în sesizare se arăta că un bărbat de 70 ani, internat la Spitalul Judeţean Botoşani, are asupra sa o armă, care stă într-un dulap din salonul unde era internat acesta.

„Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de arma respectivă. La faţa locului au fost direcţionate mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment”, arată Poliţia Botoşani.

Arma a fost ridicată, fiind vorba despre un pistol neletal, dar supus autorizării.

Bărbatul a fost sancţionat pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru 2 ani.

„Este vorba de un pacient internat în secţia de cardiologie, din garda de aseară (marţi - n.r.), un pacient de 70 de ani din Vatra Dornei, care era în vizită în zonă la un frate. Din cauza unor probleme cardiace s-a adresat UPU, a fost reţinut la recomandarea medicului cardiolog. Astăzi (miercuri - n.r.) la vizita familiei au găsit în sacoşa dumnealui pistolul cu bile pe care îl avea. El are permis de port armă de mai multă vreme, dar din martie anul acesta este în evidenţa Institutului Psihiatric Bucureşti cu o tulburare psihotică de demenţă mixtă în tratament. Familia declară că a anunţat autorităţile în momentul respectiv pentru a i se retrage permisul de port armă, respectiv arma, dar nu s-a întâmplat nimic. El nu a pus niciun fel de problemă, nu a ameninţat pe nimeni în spital, pacientul a fost liniştit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorului de cuvânt la Spitalului Mavromati, Bogdan Alexandroaie.

Potrivit acestuia, familia a anunţat din bună credinţă personalul medical.

Bărbatul care a intrat cu arma la el în spital avea permis de port armă din 2011

Pacientul Spitalului Judeţean Botoşani asupra căruia a fost găsit, miercuri, un pistol, avea permis de port armă emis de IPJ Suceava încă din 2011. Permisul a fost reînnoit în august 2016, când bărbatul a depus la dosar toate documentele necesare, inclusiv un aviz psihologic în original.

Bărbatul de 70 de ani din Vatra Dornei asupra căruia a fost găsit un pistol cu bile într-un salon al clinicii de cardiolgie a spitalului Judeţean Mavromati avea permis de port armă din 2011, actualizat în 2016.

„Bărbatul figurează în evidenţele noastre ca fiind autorizat pentru port şi folosire armă încă din august 2011. Valabilitatea permisului de port armă de prelungeşte o dată la 5 ani. În august 2016, s-a prezentat pentru prelungirea vizei, cei de la Serviciul de Arme, Expozibili şi Substanţe Periculoase au efectuat verificările necesare. La dosar bărbatul avea depuse toate documentele, inclusiv un aviz psihologic, în original, din care rezultă că e apt pentru port şi folosire armă", a declarat Corina Dumitraş, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Asupra pacientului Spitalului Judeţean Botoşani a fost găsit, miercuri, un pistol. Bărbatul de 70 ani, internat la spital, ţinea pistolul într-un bagaj şi nu l-a folosit.

Potrivit Poliţiei Botoşani, bărbatul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit în vreun fel de armă.

Taguri:
spital,
pistol,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici