Video 33 de copaci căzuţi şi peste 13 maşini avariate, în urma furtunii din Bucureşti şi Ilfov / Avertizarea care vizează aproape toată ţara, valabilă până miercuri | FOTO / VIDEO

33 de copaci au fost doborâţi de vânt, în urma furunii care a avut loc luni seara, iar 13 maşini au fost avariate, în Bucureşti şi Ilfov. De asemenea, potrivit ISU, în opt situaţii au fost sesizate căderi ale unor bucăţi de tencuială. Mai mulţi copaci au căzut luni din cauza vântului, iar angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au intervenit în 11 locaţii, după ce Capitala şi judeţul Ilfov au intrat sub avertizări de vreme rea, iar ploaia şi vântul puternic au provocat probleme.

5626 afișări

Situaţiile au fost înregistrate după ce Capitala şi judeţul Ilfov au intrat sub avertizări de vreme rea. Potrivit ISU Bucureşti Ilfov, urmare a instabilităţii atmosferice, în Bucureşti şi judeţul Ilfov au fost înregistrate mai multe situaţii de urgenţă.

Dintre acestea, în 33 de cazuri este vorba despre copaci căzuţi pe autoturisme sau carosabil, opt situaţii în care s-au semnalat căderi de tencuială şi un caz în care a fost semnalat un cablu electric căzut.

În 13 dintre situaţii, pe Calea Plevnei, strada Mosoia şi strada Novaci, copacii au căzut pe autoturisme, fără a se înregistra victime.

Capitala a intrat luni seara sub avertizare cod galben de ploi şi vânt, până marţi la ora 20.00, meteorologii anunţând intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, (rafale ale vântului de peste 50...55 km/h), frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 15...20 l/mp şi grindină de mici dimensiuni..

Pe lângă avertizările de scurtă durată, meteorologii au emis şi un cod galben de ploi care intră în vigoare la ora 20.00 şi este valabil, pentru aproape toată ţara, până miercuri dimineaţa.

 

 

Pe Autostrada Bucureşti – Piteşti a existat luni pericol de acvaplanare, deoarece, pe anumite porţiuni există apă carosabil, în urma ploilor torenţiale, arată Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să ruleze cu viteză redusă, să mărească distanţa în mers, să nu bruscheze comenzile şi să folosească luminile de întâlnire, pentru a fi mai vizibili în trafic.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici