Video DECLARAŢIA ZILEI Sindicalist: Poliţia este falsificată. Pe hârtie sunt 80.000 poliţişti, în realitate sunt 40.000

Sindicaliştii din poliţie sunt nemulţumiţi de prevederile statutului poliţistului, unii lideri de sindicat precizând că în realitate doar jumătate dintre angajaţii care figureaza în acte sunt expuşi pericolului, cealaltă jumătate fiind din "poliţişti cameleon".

823 afișări

"Poliţia Română este falsificată. Ni se spune pe hârtie că sunt 80.000 poliţişti, când în realitate sunt circa 40.000, ceilalţi 40.000 sunt nişte poliţişti camelenon, din structurile de supoert, de exemplu: psihoologi, medici, personalul de deservire la cantină, cântărenţi, contabili. Toate specialităţile care în alte ministere sunt funcţionari publici, personal contractual, la noi suntem toţi poliţişti. Se falsifică realitatea. În hârtii dăm 80.000 poliţişti, în stradă, în gări, poliţiştii acţionează de unul singur", a declarat Emil Păscuţ, liderul sindicatului Diamant.

Neînţelegeri privind activitatea poliţiştilor nu sunt doar între sindicate şi minister, ci şi între liderii de sindicat. Emil Păscuţ, reprezentantul sindicatului Diamant, a acuzat conducerea MAI că nu l-a primit la discuţiile despre statutul poliţistului ca urmare a solicitării unui alt sindicalist, Dumitru Coarnă, susţinând că se discută cu liderii de sindicat "mai maleabili". Ulterior, acesta a fost invitat la negocieri.

Un alt lider de sindicat prezent la discuţii, Dumitru Coarnă, şeful Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC), susţine că cea mai urgentă problemă a oamenilor Poliţiei Române este finanţarea.

"Sigur că avem mai multe soluţii, avem un pachet de soluţii succesive, dar primul lucru este de finanţare. (..) Atâta timp cât în România, în secolul XXI, se taie gâtul unui poliţist din spate, mişeleşte, eu cred că s-a ajuns mult mai departe. Sigur, discutăm, problema este mult mai complexa, discutam pe codul penal, ultraj, definirea infracţiunii de ultraj. Lucrurile sunt mult mai complexe, dar pe termen scurt, clar, avem acea rectificare de buget. Sunt necesare fonduri pentru Ministerul de Interne, bani nu doar pentru logistică, ci şi pentru salarii Acum vreau să rămân fix pe acest sistem, pe aceste patrule. La noi, poliţistul patrulează câte unul", a declarat Dumitru Coarnă.

În paralel cu discuţiile de la sediul MAI, prim-ministrul Mihai Tudose se întâlneşte cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Premierul i-a cerut ministrului Carmen Dan un raport despre măsurile care ar trebui adoptate.

Discuţiile au loc după ce Sorin Vezeteu, în vârstă de 38 de ani, poliţist la Transporturi Feroviare, a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori.

Agresorul, un tânăr de 24 de ani, din comuna Valea Moldovei, a fost arestat preventiv vineri. El şi-a recunoscut fapta imediat după comiterea ei şi le-a spus poliţiştilor de la faţa locului că nu regretă nimic. Anchetatorii au precizat că bărbatul a mai fost condamnat de două ori în Spania pentru fapte comise cu violenţă.

Poliţistul a fost înmormântat duminică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici