Alexandru Dumitrana, numit în locul lui Laurenţiu Mironescu

Alexandru Dumitrana, care până luni a fost secretar general adjunct al Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI), a fost numit în locul lui Laurenţiu Mironescu, după ce numele acestuia a apărut în afacerile nelegale din Portul Constanţa, cercetate de DNA.

690 afișări

Alexandru Dumitrana va executa, începând de luni, "cu caracter temporar", atribuţiile care îi reveneau lui Laurenţiu Mironescu, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

În acest context, lui Dumitrana îi încetează exercitarea "cu caracter temporar a funcţiei de secretar general adjunct" al MAI.

Alexandru Dumitrana a fost numit în funcţia de secretar general adjunct al MAI în 31 ianuarie 2011. În perioada 12 octombrie 2010 - 30 ianuarie2011, el a fost director de cabinet al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.

În 1 noiembrie 2009, Dumitrana a fost numit consilier la Senatul României, iar anterior, începând cu aprilie 2008, fusese consilier juridic la PSV Company - fosta Petromservice, este controlată în proporţie de 54,36 la sută de Elbahold Limited din Cipru. Alţi acţionari PSV Company sunt Asociaţia Salariaţilor din Petrom, cu o participaţie de 25 la sută, precum şi mai multe persoane fizice care cumulează 10,65 la sută din capital. Petromservice, înfiinţată în 2002, prin externalizarea unor servicii ale Petrom, a derulat activităţi de servicii petroliere şi în domeniul construcţiilor. PSV Company se află în insolvenţă din martie 2009.

Între octombrie 2007 şi aprilie 2008, Alexandru Dumitrana a fost consilier juridic la Fresh Food SRL, ocupând, între 2005 şi 2007 funcţia de administrator al firmei Alio International.

În perioada 2002-2005, el a fost sales manager la Tosteria del Corso Romania SRL.

Dumitrana a absolvit Facultatea de Drept în Craiova, a făcut un curs postuniversitar la Universitatea Politehnică Bucureşti şi şi-a făcut stagiul militar la Jandarmerie.

În declaraţia de avere din februarie 2011, Dumitrana a trecut doar un apartament de aproape 70 de metri pătraţi, în co-proprietate cu soţia, cumpărat în 2010 şi un autoturism Seat, cumpărat în leasing în 2008.

La capitolul datorii, Dumitrana a menţionat suma de 8.000 de euro la Porsche Leasing România şi o ipotecă de 47.500 de euro la "statul român, prin Ministerul de Finanţe".

În perioada în care a fost consilier la Senat şi director de cabinet la MAI, Dumitrana a avut salariul anual de peste 38.000 de lei.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţat, luni la prânz, că l-a demis din funcţia de secretar general al MAI pe Laurenţiu Mironescu, în urma implicării acestuia în fraudele din Portul Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici