Alexandru: Închiderea sau suspendarea temporară a activităţii centrelor pentru vârstnici, interzisă

  • Ministrul Muncii a interzis închiderea sau suspendarea temporară a activităţii centrelor pentru vârstnici
  • Doar dacă familia cere explicit să ia vârstnicul acasă, acesta poate pleca din centru
230 afișări
Imaginea articolului Alexandru: Închiderea sau suspendarea temporară a activităţii centrelor pentru vârstnici, interzisă

Alexandru: Închiderea sau suspendarea temporară a activităţii centrelor pentru vârstnici, interzisă

Închiderea sau suspendarea temporară a activităţii centrelor pentru vârstnici a fost interzisă, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, care a spus că doar în situaţia în care familia cere explicit să ia vârstnicul din centru acesta poate pleca acasă.
 
Ministrul Muncii Violeta Alexandru a spus că a solicitat să fie inclusă interzicerea închiderii sau suspendării activităţii centrelor pentru persoane vârstnice, prin Ordonanţa Militară nr. 8, după ce a primit semnale din teritoriu că acestea îşi suspendă activitatea.
 
„Am simţit nevoia ca în Ordonanţa militară 8 pe 2020 să solicit includerea unor măsuri pentru siguranţa vârstnicilor aflaţi în centrele de îngrijire. Am interzis închiderea sau suspendarea temporară a activităţii acestor centre. Au fost câteva semnale pe care le-am primit din teren de la autorităţi publice, respectiv de la centre de bătrâni, care, pe fondul panicii din prima perioadă a crizei pe care o traversăm au închis brusc centrele de bătrâni solicitând familiilor să îi preia la câteva ore de la decizia de închidere, ceea ce în mod evident a creat o stare de tensiune atât în rândul familiilor, cât şi o stare de disconfort pentru bătrânii care erau obişnuiţi pentru un mediu de viaţă şi care dintr-odată au fost nevoiţi să şi-l schimbe fără să li se explice ce se întâmplă”, a spus Alexandru.
 
Aceasta a transmis că doar în cazul în care familia decide să ia persoana vârstnică acasă, aceasta poate pleca din centru.
 
„Din punctul meu de vedere acolo unde se justifică trebuie luate toate măsurile corespunzătoare, inclusiv medicale, pentru asigurarea tuturor condiţiilor de prevenţie de siguranţă pentru toţi angajaţii şi pentru bătrânii aflaţi în aceste centre, dar în niciun caz soluţia închiderii şi soluţia unui telefon către familie să vină să ia vârstnicul dintr-odată nu este cea care să asigure servicii corespunzătoare pentru bătrâni. Doar în condiţiile în care solicită aparţinătorii că bătrânii să fie transferaţi din centre la domiciliu acest lucru se poate realiza”, a mai spus Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici