Alimentarea cu energie electrică, reluată în peste 70 de localităţi din Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi

Alimentarea cu energie electrică a fost reluată în peste 70 din cele 120 de localităţi din Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi afectate în urma vijeliilor, iar în Capitală numărul sesizărilor privind întreruperi ale alimentării cu energie a ajuns la 1.400, a informat, sâmbătă, Enel Distribuţie Muntenia.

233 afișări

Peste 120 de localităţi din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi erau, potrivit situaţiei de la ora 12.00 anunţate de Enel Distribuţie Muntenia, nealimentate cu energie electrică în urma vijeliilor, iar în Capitală fuseseră înregistrate o mie de sesizări privind întreruperi ale alimentării cu energie.

Potrivit situaţiei înregistrate până la ora 17.00, în zona Ilfov, din cele 18 localităţi afectate, printre care Popeşti Leordeni, Glina, Berceni, Brăneşti, Afumaţi, Cernica, Creţeşti şi Măgurele, au mai rămas nealimentate cu energie electrică doar anumite zone din Cernica şi Brăneşti. Astfel, după intervenţia echipelor Enel mai sunt afectate 12 posturi de transformare, din cele 263 anunţate în situaţia de la ora 12.00, se arată într-un comunicat de presă al Enel Distribuţie Muntenia remis agenţiei MEDIAFAX.

În zona Giurgiu, sâmbătă la ora 17.00 mai erau nealimentate cu energie 43 de localităţi dintre cele 79 anunţate în situaţia de la ora 12.00. Astfel, sunt în continuare nealimentate 11 din 22 de linii electrice aeriene şi parial alte cinci, precum şi 220 din 399 de posturi de transformare

În zona Călăraşi a rămas nealimentată cu energie electrică doar localitatea Crivăţ, din cele 21 anunţate iniţial.

În Bucureşti, până la ora 17.00 au fost înregistrate 1.400 de sesizări legate de întreruperi în alimentarea cu energie electrică în reţeaua de joasă tensiune.

"Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, copaci şi crengi căzute pe liniile electrice aeriene", a precizat Enel Distribuţie Muntenia.

Echipele de intervenţie din zonele Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti au intervenit cu toate echipele disponibile încă din noaptea de vineri spre sâmbătă. Aproximativ 50 de echipe ale Enel Distribuţie Muntenia, dar şi ale contractorilor companiei lucrează pentru reluarea alimentării cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici