Alimente stricate, fără data limită de consum şi mizerie în Hala Veche Obor

Comisarii ANPC au verificat operatorii economici din Hala Veche a Pieţei Obor din Capitală.

92 afișări
Imaginea articolului Alimente stricate, fără data limită de consum şi mizerie în Hala Veche Obor

Alimente stricate, fără data limită de consum şi mizerie în Hala Veche Obor

Echipe de control ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au controlat, miercuri, modul în care este respectată legislaţia la operatorii economici care activează în Piaţa Obor din Capitală.

Au fost verificaţi 50 de operatori economici şi, pentru neregulile constatate, până în acest moment, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au dat amenzi de 293.000 lei, 7 avertismente, au oprit definitiv de la vânzare produsele alimentare neconforme, au oprit temporar prestarea de servicii, până la remedierea deficienţelor, pentru 4 operatori economici, a propus închiderea, pentru o perioadă de până la 6 luni, a unui operator economic, închiderea altuia pentru o perioadă de la 6 la 12 luni şi sigilarea a 2 depozite de carne şi a unei maşini pline cu carcase de miel, cărora nu li s-a putut identifica proprietarul.

Principalele abateri constatate de comisari au fost:

- lipsa afişării preţului de vânzare al mărfii

- lipsa afişării, pe etichetă, a elementelor de identificare-caracterizare ale produselor alimentare, a ţării de provenienţă a produselor şi a datei durabilităţii minimale

- lipsa graficelor de monitorizare a temperaturii vitrinelor frigorifice

- comercializarea produselor din carne proaspătă căreia nu i s-a putut stabili trasabilitatea şi implicit data limită de consum

- comercializarea unor produse congelate cu surplus de gheaţă

- nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor (depozitarea acestora în afara vitrinei frigorifice, la temperature mediului ambiant etc.)

- existenţa pavimentului deteriorat şi neigienizat

- folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu reziduuri, acumulări de praf şi grăsime, cu acumulări de lichid, resturi alimentare şi impurităţi, cu chedere depreciate

- nerespectarea condiţiilor impuse de producător privind manipularea şi depozitarea

- folosirea unui depozit insalubru şi deteriorat (cu paviment spart, vopsea exfoliată, cu resturi menajere, rugină)

- depozitarea unor produse alimentare în contact direct cu pavimentul

- nerespectarea vecinătăţii produselor

- comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice de aspect şi consistenţă

- lipsa graficului de schimb al uleiului de prăjire

- lipsa informării referitoare la alergeni

- folosirea unor vase de bucătărie cu uzură şi grăsime arsă, a unor recipiente de depozitare neigienizate

- neconcordanţă între data limită de consum menţionată pe declaraţiile de conformitate şi cea expusă pe etichetele din vitrină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
piaţa obor,
anpc,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici