Alma Mater: Ne vom consulta cu Alianţa Bugetarilor privind greva generală pe termen nelimitat

"Alma Mater" va lua o decizie privind declanşarea grevei generale pe termen nelimitat după consultarea partenerilor din Alianţa Bugetarilor, federaţia hotărând, joi, în Consiliul Naţional de Conducere să participe la planul de acţiuni al Alianţei.

17 afișări
Imaginea articolului Alma Mater: Ne vom consulta cu Alianţa Bugetarilor privind greva generală pe termen nelimitat

Alma Mater: Ne vom consulta cu Alianţa Bugetarilor privind greva generală pe termen nelimitat (Imagine din arhivă; Marius Vasilică/Mediafax Foto)

"Consiliul Naţional de Conducere al FNS Alma Mater a analizat situaţia tensionată generată de iniţiativa Guvernului României de a înainta Parlamentului proiectele de legi ale educaţiei şi salarizării unitare, cu asumarea răspunderii guvernamentale", informează liderii federaţiei sindicale.

"Alma Mater" a constatat că proiectele legilor educaţiei şi al salarizării unice nu ţin cont de amendamentele negociate în ultimele luni, "poziţia ezitantă" a ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu "faţă de atitudinea de dispreţ, total dictatorială, pe care Primul Ministru, Ministrul Muncii şi Ministrul Finanţelor o au faţă de educaţie şi cercetare şi faţă de angajaţii din aceste domenii de activitate", precum şi poziţia "de profund dispreţ şi aroganţă" a Guvernului faţă de învăţământ şi cercetare.

Federaţia reclamă impunerea concediului fără plată care va duce la diminuarea salariului şi "poziţia ambiguă a CNS Cartel Alfa în apărarea intereselor noastre".

Astfel, Consiliul Naţional de Conducere a decis participarea FNS Alma Mater la planul de acţiuni al Alianţei Bugetarilor şi consultarea partenerilor din Alianţa pentru eventualitatea declanşării unei greve generale pe termen nelimitat, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.

Sindicaliştii au mai decis întreruperea relaţiilor cu reprezentanţii acestui Guvern, indiferent de nivel, precum şi cu reprezentanţii Preşedinţiei.

Totodată, Consiliul a mandatat BEX Alma Mater "să lămurească poziţia FNS Alma Mater în CNS Cartel Alfa".


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici