Alocaţiile de hrană, plasament şi pentru susţinerea familiei, plătite în avans, înainte de sărbători

Plata beneficiilor sociale, respectiv a alocaţiei zilnice de hrană, a celei lunare de plasament şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei - toate majorate din decembrie -, se va face luna aceasta în avans, înaintea sărbătorilor de iarnă, informează Ministerul Muncii.

9653 afișări
Imaginea articolului Alocaţiile de hrană, plasament şi pentru susţinerea familiei, plătite în avans, înainte de sărbători

Alocaţiile de hrană, plasament şi pentru susţinerea familiei, plătite în avans, înainte de sărbători (Imagine: Shutterstock)

Potrivit Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), începând cu luna decembrie, alocaţia zilnică de hrană va fi majorată pentru 18.000 de copii aflaţi în instituţiile publice. Cuantumul ei creşte de la 6 la 12 lei, respectiv de la 8,3 la 16,6 lei, în funcţie de vârsta beneficiarilor.

Tot din această lună va fi majorată şi alocaţia lunară de plasament: Pentru copilul fără dizabilităţi aflat în plasament la o familie/persoană, într-un serviciu de tip rezidenţial sau aflat sub tutelă, alocaţia de plasament creşte de la 97 la 600 de lei. În cazul copilului cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap, această alocaţie se majorează de la 145,5 la 900 de lei.

De aceeaşi alocaţie lunară de plasament, de 600 lei, va beneficia, din decembrie, şi copilul fără dizabilităţi aflat în îngrijirea unui asistent maternal.

"Având în vedere că, până în luna noiembrie, valoarea medie a cheltuielilor era, în cazul acestuia, de 440 lei/lună, egalizarea alocaţiei va elimina discriminarea între copiii aflaţi în cele două tipuri de plasament. De asemenea, copilul cu dizabilităţi, care are un certificat de încadrare în grad de handicap şi se află în îngrijirea unui asistent maternal, primeşte, din această lună, o alocaţie de plasament de 900 lei", se mai precizează într-un comunicatul transmis agenţiei MEDIAFAX, marţi, de MMFPSPV.

Alocaţia pentru susţinerea familiei se majorează astfel: pentru familiile biparentale cu un copil şi venituri egale sau sub 200 de lei, cuantumul creşte de la 40 la 82 de lei; pentru familiile biparentale cu doi copii şi venituri sub 200 lei, cuantumul creşte de la 80 la 164 de lei; pentru familiile cu trei copii şi venituri sub 200 de lei, cuantumul creşte de la 120 la 246 de lei; pentru cele cu patru copii şi mai mulţi şi venituri sub 200 lei, majorarea este de la 160 la 328 de lei.

De asemenea, pentru familiile biparentale cu un copil şi venituri de la 201 lei la 530 lei, cuantumul alocaţiei creşte de la 33 la 75 de lei, pentru familiile cu doi copii, de la 66 la 150 de lei, pentru cele cu trei copii, cuantumul creşte de la 99 la 225 de lei, iar pentru familiile cu patru copii şi mai mulţi, cuantumul creşte de la 132 la 300 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil şi venituri egale sau sub 200 lei, cuantumul creşte de la 65 la 107 de lei, pentru familiile cu doi copii, alocaţia creşte de la 130 la 214 lei, pentru familiile cu trei copii, de la 195 la 321 lei, iar pentru cele cu patru copii şi mai mulţi, de la 260 la 428 de lei.

Pentru familiile monoparentale cu un copil şi venituri de la 201 la 530 lei, cuantumul creşte de la 60 la 102 lei, pentru familiile cu doi copii alocaţia creşte de la 120 la 204 lei, în cazul celor cu trei copii de la 180 la 306 lei, iar pentru familiile monoparentale cu patru copii şi mai mulţi cuantumul creşte de la 240 la 408 de lei, mai precizează ministerul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici